URBANI LIPANJ

Do kraja mjeseca niz atraktivnih događanja u gradu na četiri rijeke

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Do kraja mjeseca niz atraktivnih događanja u gradu na četiri rijeke
13.06.2010.
u 11:49
Već u ovom tjednu na rasporedu su dva sjajna inozemna koncerta - u Šancu svira vrhunski američki punk bend Death by stereo, a dan kasnije u Zorin domu nastupa irski duet The Cannons
Pogledaj originalni članak

Međunarodni 12. KLC Most Wanted, natjecanje break dancera i 8. međunarodni VW Tuning Show okupili su u Karlovcu proteklog vikenda stotine gostiju iz cijele Hrvatske. I dok je na ŠRC-u Korana, na okupljanju ljubitelja Volkswagen vozila, u prvom planu bila zabava, a vježbe spretnosti vožnje bile gotovo sporedne uz nastupe brojnih bendova, DJ-a, hostese, nagradne igre i uživanje u bazenima ispunjenim vodom, ispred Promenada kluba bilo je i zabave, ali i ozbiljnog sportskog nadmetanja.

Zadovoljni organizatori

Breakeri iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja, natjecali su se u mnogobrojnim disciplinama na manifestaciji koja polako postaje jedna od najvećih hrvatskih break dance priredbi.

Razloga za zadovoljstvo imali su i Karlovčani, uspješni organizatori iz Promenada kluba, koje su, baš kao i brojne navijače, oduševili - Kiki i Kiko!

Simpatični mali Dugorešanin Kiko, član karlovačkog kluba, pobjednik je natjecanja u kategoriji juniora, a već iskusni Don Kiki osvojio je prvo mjesto u jednoj od najatraktivnijih disciplina - “head spin”, odnosno vrtnji na glavi. Natjecanje je, uz puno dobre glazbe i odličnog plesa, potrajalo do poslije ponoći.

Niz odličnih koncerata

I do kraja lipnja Karlovčane očekuje niz vrlo atraktivnih i zanimljivih događanja.

Već u ovom tjednu na rasporedu su dva sjajna inozemna koncerta - u četvrtak u Šancu svira vrhunski američki punk bend Death by stereo, a dan kasnije u Zorin domu nastupa irski duet The Cannons (sa Seanom Cannonom iz legendarnih Dublinersa). Na Ivanjskim krijesovima svirat će Vatra, već dan poslije slijedi party uz Connect, organizira se masovni ulični ples na koreografiju Michael Jacksona, a krajem mjeseca i četverodnevni međunarodni Etno/jazz festival uz nastupe glazbenika iz SAD-a, BiH i Hrvatske, i to na vrlo atraktivnoj lokaciji u parku Veleučilišta.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr