Nemilosrdni maloljetnici usred bijela dana htjeli opljačkati umirovljenicu

Djevojčica šipkom pretukla baku

26.02.2009.
u 14:46
Pogledaj originalni članak

Metalnom je šipkom prošloga četvrtka 68-godišnju Ivanu Gabrić iz Osijeka u Biđskoj ulici usred bijela dana, oko 13.30 pretukla 14-godišnjakinja! Policija je osim nemilosrdne djevojčice uhitila još dvojicu maloljetnika koji su joj čuvali stražu dok je premlaćivala ženu i pokušala je opljačkati.

Ozljede po cijelom tijelu
Naime, maloljetnici su ženi pokušali ukrasti torbicu iz ruke sa 300-tinjak kuna dok se vraćala iz trgovine, no torbicu im ipak nije dala pa je dobila nekoliko udaraca šipkom po leđima i jedan po glavi. Prevezena je u osječku Kliničku bolnicu u kojoj su joj dijagnosticirane lakše tjelesne ozljede te se s hematomima po cijelome tijelu i ozljedama glave vratila kući. Bolove još osjeća, ali se, kako nam je rekla, lagano oporavlja.

– Iako je policija rekla da je riječ o razbojstvu, mislim da su to napravili iz čiste obijesti. Nije mi ni pokušala oduzeti torbicu već me prvo izudarala palicom, a tek onda rekla “daj torbu”. Mislim da su me čak pokušali ubiti – rekla nam je Ivana Gabrić koja se šokirala kad je shvatila da ju je premlatila djevojčica. Cijelo je vrijeme bila uvjerena da je to bio dječak, a dan poslije napada rekla nam je kako nikada neće zaboraviti dječakove oči jer su bile predivne.

Nije ni slutila što je čeka
Uočila sam skupinu maloljetnika kad sam ulazila u trgovinu, ali nisam mislila da će me napasti. Dok me tukla, nisam vidjela nikoga osim nje – kazala je 68-godišnjakinja. Dodala je kako je najviše boli što nitko od susjeda nije reagirao niti pozvao policiju dok ju je djevojčica tukla.

– Vidjela sam da su se zastori na jednom stanu pomaknuli, ali nitko mi nije došao pomoći. Da se to događalo nekome ispred moje kuće, izišla bih s metlom i potjerala napadače, a ovako sam se morala sama braniti – kaže Ivana.

Protiv maloljetnika će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež, a svih troje napadača iz policije su pušteni kući. U jednog od njih policija je pronašla i krvavu metalnu šipku kojom je nesretna žena pretučena.


Napadači nisu razvili empatiju

Ovakav napad na nedužnu osobu može učiniti dijete koje nema razvijenu empatiju i koje nije osjetljivo na tuđu bol. – Ne mogu komentirati konkretan slučaj jer ne poznam djecu, ali djeca napadači najčešće su osobe koje nisu dobile toplinu i bliskost od obitelji, nisu razvili suosjećajnost – objašnjava Gordana Buljan-Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

Pogledajte na vecernji.hr