Stravično

Djecu odveo po slatkiše pa ih ubio

Foto: Boris Ščitar
Žana Štrbac
23.05.2013.
u 07:47
Djeca su s ocem bila prvi put otkad mu je dopušteno da se s njima druži bez nadzora, nakon duge bitke za skrbništvo koju je vodio sa svojom bivšom suprugom, Francuskinjom Stephanie.
Pogledaj originalni članak

Julian Stevenson odveo je svoju djecu u kupnju slatkiša, a nekoliko sati poslije ih je ubio, javlja Daily Mail.

Nadzorne kamere uhvatile su djecu kako s ružičastim balonima u rukama čekaju da im otac kupi nešto slatko. Julian je na sebi imao japanke, maskirne bermude i i  majicu dugih rukava. Britanac (47) čak je i mahnuo osoblju prije odlaska, a njegova djeca hodala su za njih dok su izlazili iz trgovine u francuskom Lyonu.

Nekoliko sati poslije desetogodišnji Matthew i petogodišnja Carla bili su mrtvi.

Oni su s ocem bili prvi put otkad mu je dopušteno da se s njima druži bez nadzora, nakon duge bitke za skrbništvo koju je vodio sa svojom bivšom suprugom, Francuskinjom Stephanie.

Kada je Stephanie došla po djecu, Julian je ljutit i u panici stajao na stubama. Uhićen je, a djecu su pronašli ubijenu u stanu, prerezao im je grkljane.

Nakon uhićenja pojavio se pred sucem, a tužitelji su rekli da je priznao dvostruko ubojstvo koje je počinio u naletu bijesa. Njegov susjed rekao je za Daily Mail da muškarac nije bio pri zdravoj pameti i kako je vjerojatno samo "puknuo".

– Žalio se da ima puno dugova i da ne zna kako ih platiti. Morao je plaćati uzdržavanje za djecu, ali borio se kako bi došao do novca. Izgubio je posao, a ubrzo nakon toga razveo se od supruge – rekao je susjed.

Vlasnik pekarnice u koju je Julian prije ubojstva doveo djecu rekao je da su izgledali sretno.

 Djeca su imala balone, kupio im je slatkiše, nije se činilo kao da nešto ne valja – rekao je i dodao da je incident šokirao sve jer se Julian oduvijek činio kao dobar otac, iako bi se promijenio pod utjecajem alkohola. 

Inače, Stevensom je u Francuskoj živio posljednjih 10 godina, a dva je puta osuđen za napad na bivšu suprugu, i to 2005. i 2010. godine.

>>Tragedija: Dječak (5) ubio sestru (2) oružjem 'za djecu'

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.