Pokušala je pomoći

Dječakov djed: Bojim se da ću sada izgubiti i kćer

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Dječakov djed: Bojim se da ću sada izgubiti i kćer
30.08.2011.
u 13:06
– Moguće je da je bila riječ o zatajenju disanja, što je unuk jednom doživio u Bosni, a sada je još imao i epileptički napadaj – smatra Ivan Gašpar.
Pogledaj originalni članak

Izgubio sam unuka, a sada se bojim da ću izgubiti i kćer. Nije točno da je moj unuk preminuo od iskrvarenja. Ovo su riječi Ivana Gašpara, djeda preminulog dječaka i oca majke koja je svog četverogodišnjeg sina, misleći da se guši, u nedjelju kasno navečer u Zadru zarezala po vratu želeći spriječiti dječakovo gušenje. Dječakov djed neutješno je plakao u razgovoru s nama i rekao nam je da je bio u zadarskoj Općoj bolnici na odjelu patologije s liječnicom sve do 15 sati, odnosno do kraja radnog vremena.

– Patologinja mi je rekla da je unuk imao epileptički napadaj. Imao je pjenu na ustima, pregrizen jezik i poplavio je cijeli. I ja sam djelatnik u zdravstvu pa sam bio u bolnici i rekli su mi da ću dobiti nalaz obdukcije, a sada sam čuo da tvrde da je unuk umro od iskrvarenja. To nije istina – zavapio je Ivan Gašpar. Rekao nam je da mu je kći pod sedativima i da nije mogla razgovarati, ali da je sve ispričala čovjeku koji živi s njegovom kćeri.

– Rekao mi je da se sve dogodilo kada je unuk išao u zahod. Unuk je imao tvrdu stolicu i jako se naprezao. Moja mu je kći htjela pomoći sa stolicom, okrenula se da opere ruke i potom je vidjela je da je mali poplavio i prevrnuo očima. Ona ga je odmah počela stiskati jer je mislila da je, dok je ona prala ruke, nešto progutao. Počela ga je stiskati, okrenula ga je naopako i lupala po leđima. Počela je vrištati i zvala je hitnu pomoć. Kada je vidjela da nema pomoći, mislila je da dijete umire i zarezala ga je da bi počeo disati. Nije ga puno zarezala i bilo je svega nekoliko kapi krvi. Nije mu zarezala arteriju i bilo je samo malo krvi, a sada čujem da je nalaz obdukcije pokazao da je unuk iskrvario zbog zarezne rane na vratu. To nije moguće. Na patologiji su rekli da nema ništa u želucu i da je bio epileptički napadaj. Izgubio sam unuka, a sada se bojim da ću i kćer izgubiti kada vidi taj nalaz. Mislio sam unuka sutra pokopati, ali sad ne mogu jer ću tražiti dodatno vještačenje da ne izgubim i kćer. Ona je mislila da joj dijete umire, pa što biste vi napravili? – kroza suze nam je govorio Ivan Gašpar.

– Moguće je da je bila riječ o zatajenju disanja, što je unuk jednom doživio u Bosni, a sada je još imao i epileptički napadaj. Kći je bila u panici kada se to dogodilo jer ona dijete voli više nego cijeli svijet. Radi po cijeli dan, a po 30 puta bi za to vrijeme zvala baku pitajući što joj dijete radi i da ga čuje. Kći mi je pod sedativima i ne može komunicirati te vas molim da napišite kako je ona svome djetetu samo htjela pomoći – rekao nam je Ivan Gašpar.

Njegova kći puštena je jučer poslijepodne s odjela psihijatrije Opće bolnice u Zadru, a u kući gdje se dogodila tragedija zatekli smo njezina nevjenčanog supruga koji nam je rekao da je 28-godišnja majka preminulog dječaka u šoku i pod sedativima te da nije u stanju razgovarati o tragediji koja je potresla cijeli Zadar.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 58

IZ
izunec
21:50 30.08.2011.

30.08.2011. u 21:47h gradjanski je napisao/la: Ne shvaćam zašto vam je stalo optužiti majku? ------------ Mozda zato jer je napravila zlocestu stvar?

NI
nisde
13:27 30.08.2011.

nije bitno kako se to dogodilo,bitno je da je to velika tragedija za ovu obitelj i da je majka tog djeteta htjela pomoć na najbolji način. mogu samo reći ne daj bože nikome više ovakvih tragedija i sam sam otac male djece i znam što je ljubav prema djetetu. iskrena sučut ovoj obitelji,i neka ih bog čuva.

GR
gradjanski
21:49 30.08.2011.

30.08.2011. u 21:48h mica1111 je napisao/la: Mico uozbilji se!