Hitna pomoć u Sesvetama pronašla premlaćenog 14-godišnjaka

Dječak divljački pretučen i ostavljen da leži na cesti

Foto: Danijela Herceg/24sata
pretučen
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
profka
26.02.2010.
u 15:41
Učenik 7. razreda OŠ Luka ima potres mozga, višestruki prijelom nosa i razbijenu usnicu te ne može otvoriti oči. Ravnateljica škole M. Sabolović nije prijavila napad.
Pogledaj originalni članak

Ekipa hitne pomoći pronašla je u četvrtak oko 22.30 sati pretučenog 14-godišnjaka kako leži u Šimunčevečkoj ulici u Sesvetama. Dječaka je na povratku iz osnovne škole Luka presrela skupina mladića i divljački ga pretukla. Odvezli su ga u KB Dubrava, gdje su ga liječnici obradili i utvrdili višestruki prijelom nosa i potres mozga. Od udaraca su mu zatvorena oba oka, a neko je vrijeme bio bez svijesti.

– Pacijent se dobro oporavlja – kratko nam je potvrdio prof. dr. sc. Mišo Virag, predstojnik Klinike za kirurgiju lica, čeljusti i usta KB Dubrava.

Miran i dobar učenik

Pretučeni maloljetnik rekao je majci, pišu 24 sata, da su ga presrela trojica mlađih nepoznatih napadača dok se vraćao iz škole. Uz to što su ga izudarali letvom te rukama i nogama, uzeli su mu mobitel, a tražili su i novac koji nije imao kod sebe.

Dječakovi roditelji zabrinuli su se kada njihov sin nije došao kući poslije škole u 18 sati. Čekali su do 19 sati jer su mislili da se negdje zaigrao s djecom, a zatim su ga krenuli tražiti po Sesvetama te su o nestanku obavijestili i policiju. Dok su slučaj prijavljivali, policiji je dojavljeno da dječak leži pretučen ispred obližnjeg Doma zdravlja.

– Moj sin ne bi ni mrava zgazio, a ležao je na travi obliven krvlju. Izgledalo je kao da ga je pregazio kamion – rekla je majka i dodala kako je njezin sin mirno i povučeno dijete. – To nisu ljudi, nisu vrijedni da se nazovu ljudskim rodom – izjavila je majka za Novu TV.

Rekla je i kako u školi koju pohađa njezin sin ima nasilnih učenika koji maltretiraju djecu, ali i profesore, međutim, ne može im se stati na kraj.

– Nekim roditeljima ne može se objasniti da njihovo dijete maltretira drugu djecu. Jednom sam svjedočila tučnjavi u školi. Krenula sam ih rastavljati. Kada sam se sva uspuhana pojavila pred jednom profesoricom i ispričala joj što se dogodilo, samo je odmahnula rukom i rekla: “Gospođo, mi tu ništa ne možemo” – ispričala je.

“Ne naređuje protokol”

Marina Sabolović, ravnateljica OŠ Luka, koju pohađa 1000 djece, za napadnutog dječaka potvrdila je da je miran i dobar učenik.

Napad, koji se dogodio izvan škole, osuđuje, ali ga nije prijavila Ministarstvu jer to ne naređuje protokol. Dodala je kako stručno osoblje, psiholozi i defektolozi rade s učenicima te da je škola uključena i u programe za prevenciju nasilja. Ipak, ravnateljica ne negira da u školi već dulje ima nasilja. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

CE
cericzel
23:02 26.02.2010.

\"Ne naređuje protokol?\" Ma nabij si taj protokol u dupe debelo...ravnateljsko...za koji su te k.. i postavili kao ravnateljicu....jesu li protokoli važniji od djece? Misliš da bi bila sankcionirana da si reagirala-ljudski? Fuj.

PO
pozitivnomisljenje
14:06 27.02.2010.

ja bi te male bandite polil benzinom i pred roditeljima zapalil, tocka!

PU
purgerkuzma
19:13 26.02.2010.

Želimo li zaštititi našu djecu od ovakvog ološa to možemo isključivo sami jer policija čuvajući razno razne kriminalce nema vremena čuvati pošten narod Prema tome palice u ruke pa udri po svim zglobovima tako da do kraja života ne izađu iz invalidskih kolica,aistu sudbinu namijeniti onima koji bi nas za to htijeli kazniti.