RODITELJI IZ PAKLA

Djeca se hranila kod susjeda i tukla trudnu nastavnicu

Foto: Getty Images
Djeca se hranila kod susjeda i tukla trudnu nastavnicu
08.01.2020.
u 10:00
Supružnicima iz Daruvara koji imaju četvero djece prijeti osam godina zatvora
Pogledaj originalni članak

Podignuta je optužnica protiv supružnika Steve (62) i Katice (52) zbog povrede djetetovih prava i grubog zanemarivanja roditeljskih obveza prema četvero djece.

S obzirom da su optuženi za najteži oblik tog kaznenog djela, prijeti im do osam godina zatvora. Sve su još od 2011. godine činili na štetu trojice sinova od 11, 13 i 15 godina te kćeri od 12 godina.

U optužnici protiv daruvarskih roditelja iz pakla stoji kako su svakodnevno pili, posebno majka Katica, te kockali, posebno otac Stevo. Djeca su bila prepuštena sama sebi. Izbivala su s nastave i uglavnom se hranila kod susjeda.

Bili su prljavi, gladni i zapušteni. Krali su i postali agresivni. Jedan od sinova trudnu je nastavnicu u školi udario stolicom po leđima.

Majka Katica tijekom istrage branila se šutnjom, ali otac Stevo je aktivno iznosio svoju obranu. Zanijekao je krivnju i rekao da djeci, zapravo, nije gotovo ništa nedostajalo.

Otkriva kako su živjeli od socijalne pomoći, dječjeg doplatka i nadničarenja.

“Jesam li pio? Radio sam po cijele dane, nisam jeo, popio sam tri-četiri piva i konjak, pa kakav sam bio nego pijan”, opravdavao se Stevo.

Kaže kako djeca nisu bila gladna jer je njegova majka, a njihova baka, svaki dan skuhala 25 litara graha. To su djeca koja mogu puno pojesti, napominje.

“Za njihovu školu ja vam nisam imao živaca pa su se oni sami snalazili”, priznao je otac.

Djeca su im u međuvremenu oduzeta i zbrinuta u odgojnim ustanovama te udomiteljskim obiteljima. Roditelji za njih ne pitaju.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.