Posljedice igre

Djeca koja su udisala helij otpuštena iz bolnice

Foto: Arhiva VL
Djeca koja su udisala helij otpuštena iz bolnice
28.05.2010.
u 15:13
Djevojčica i dječak imali su simptome poput grčenja i teškog disanja, no ubrzo su se oporavili, kazao je dr. Igor Prpić, predstojnik na Kantridi.
Pogledaj originalni članak

Djevojčica i dječak iz Zagreba kojima je pozlilo u autobusu na povratku sa školskog izleta nakon manje od 24 sata otpušteni su kući iz Dječje bolnice Kantrida, gdje su hospitalizirani u četvrtak navečer.

– Oboje djece osjeća se dobro i nismo ih morali dulje zadržati. Glavni uzrok trovanja nije bio helij, već smjesa različitih kemikalija i primjesa koje su bile u balonu. Djeca su se igrala ne znajući što se može dogoditi, ali dobro je što su zdrava pa nije bilo težih posljedica – objasnio je dr. Igor Prpić, predstojnik Klinike za pedijatriju na Kantridi.

Osnovnoškolci su prve simptome počeli osjećati u autobusu pa se on morao zaustaviti kod odmorišta između Cerovja i Lupoglava. Ondje ih je dočekalo vozilo hitne pomoći i odvezlo u ambulantu u Bujama.

U Rijeku su djeca prevezena jer grčevi i teško disanje nisu prestali ni nakon što im je pružena prva pomoć.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RE
returnofTito
15:53 28.05.2010.

Zasto mi je izbrisan komentar? Rekoh da helij nije opasan osim sto djeca dobiju glas paje patka, sto je i dokazano u bolnici. Ali VL ne bi bio VL da iz niceg stvara senzaciju. PLJUC!