Đapić pozvao Glavaša da odstupi s čelnog mjesta NK Osijeka

Foto: import
Đapić pozvao Glavaša da odstupi s čelnog mjesta NK Osijeka
27.10.2008.
u 14:00
Pogledaj originalni članak

Anto Đapić, predsjednik HSP-a i osječkoga Gradskog vijeća, pozvao je danas Branimira Glavaša da odstupi s dužnosti predsjednika Nogometnog kluba Osijeka jer je, kako drži, postao prevelik teret klubu te nema legitimitet i potporu gradskih vlasti, koje će, nakon preoblikovanja kluba, imenovati novi Nadzorni odbor i Upravu, koji će provesti njegovu privatizaciju.

Na današnjoj konferenciji za novinare Đapić je, reagirajući na neke Glavaševe medijske istupe u kojima je, kako smatra, neutemeljeno prozvao HSP i gradonačelnika Gordana Matkovića u vezi sa stanjem u tom klubu, kazao da Glavaš pokušava čelnike HSP-a uvući u osobne sukobe s njim i njegovim suradnicima, a NK Osijek uvući u predizbornu kampanju i cijelo stanje do kraja ispolitizirati.

Đapić je rekao kako se očekuje rješenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa o preoblikovanju toga kluba i prebacivanju svojih tražbina s kluba na grad Osijek. Tako bi grad trebao postati njegov većinski vlasnik, a nakon toga imenovati novi Nadzorni odbor i Upravu, koja će provesti privatizaciju, dodao je.

Objasnio je kako se ta privatizacija neće provesti onako kako je svojedobno privatizirana Slavonska banka (kad je Glavaš bio član Nadzornog odbora) jer, kako je rekao, zbog netočna prikazivanja bilance, država danas mora plaćati odštetu Hypo banci. To neće biti ni onako kako se privatiziralo u Osijeku 90-ih godina, budući da, drži Đapić, svatko zna kako se to radilo i "tko je u Osijeku davao blagoslov svakoj privatizaciji".

Ocijenio je da bi bilo primjereno da se Glavaš, nakon prošlih izvanrednih izbora u Osijeku, povukao s dužnosti predsjednika osječkoga kluba jer, da bi netko bio na toj dužnosti, mora imati potpun legitimitet, a njega, smatra Đapić, ne može biti ako nema pune potpore grada Osijeka.

Ustvrdio je kako je klub u velikim novčanim teškoćama, da mu ponovno prijeti blokada računa i da je pravi izlaz iz krize Glavašev odlazak s dužnosti predsjednika kluba, jer mu je, kako smatra, postao teret.

Na novinarski upit očekuje li da će se sadašnja Uprava, koja sebe smatra legitimnom za provedbu privatizacije, opirati takvim planovima, Đapić je ponovio kako onoga trenutka kad resorno ministarstvo prebaci svoje tražbine na grad, gradske vlasti preuzimaju odgovornost za rješavanje situacije i provedbu privatizacije. Nakon toga će novi vlasnici sazvati novu skupštinu i imenovati novu Upravu, dodao je.

Ocijenio je kako HDSSB "od toga može praviti cirkus", a da će HSP nastojati da "ne bude dio te klaunovske predstave". Ustvrdio je kako bi Poglavarstvo trebalo zatražiti unutarnji nadzor poslovanja toga kluba, kako bi se utvrdilo pravo stanje.

(Hina)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr