istarski lovac

Divljač lovio uz pomoć zabranjenih žičanih zamki

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Divljač lovio uz pomoć zabranjenih žičanih zamki
09.01.2015.
u 12:39
Policija je imala saznanja da 64 godišnjak lovi divljač uz pomoć zabranjenih sredstava
Pogledaj originalni članak

U pritvorsku jedinici PU istarske priveden je danas ujutro krivolovac s područja Buja, 64 godišnji muškarac, dan ranije uhićen usred nedopuštenog lovačkog posla u šumi. Policija je imala saznanja da 64 godišnjak lovi divljač uz pomoć zabranjenih sredstava, zamki, pa su ga dočekali u šumi u mjestu Baredine.

Uza se je imao žičanu zamku i drugi pribor za protuzakoniti lov. Uhićen je, a tijekom istraživanja otkriveno je ovaj muškarac u prosincu postavljao zamke za lov i da je dosad, u najmanje jednom navratu, ulovio srneću divljač. Krivolovca je policija prijavila zbog kaznenih djela protuzakonitog lova i krađe.

>>Bogati lovac platio 191 tisuću kuna za jelena kapitalca

>>U salamama će od ove godine biti puno manje mesa divljači
 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar fredi
fredi
18:24 09.01.2015.

Re: Dobardan - Kakvo je to pitanje??? Definitivno ne zamke u kojima jadna divljač danima ugiba u mukama! Zamisli sebe na njihovom mjestu pa ćeš prestati postavljati besmislena pitanja!

DU
Deleted user
02:35 10.01.2015.

Eto, u biti čak i nisam protiv da neki snalažljivi krivolovac pukne neku divljač... Ali jednom sam imao priliku osobno slušati cvilež uhvaćene srne ( planinarimo)... tanka čelična žica jadnu životinju reže do krvi... i nakon 10 god mogu se sjetiti tog cvileža.. grozota...

CA
Castropola
09:22 10.01.2015.

Od stotinjak lovaca kojih poznajem 80% su bahato bolesni krivolovci.