nasilje u obitelji

Direktor NK Osijeka nasrnuo na suprugu i razbio joj mobitel

Direktor NK Osijeka nasrnuo na suprugu i razbio joj mobitel
14.05.2012.
u 20:30
Priveden je u subotu popodne, u nedjelju mu je prekršajna sutkinja izrekla novčanu kaznu te je pušten
Pogledaj originalni članak

Zbog nasilja nad suprugom Mirnom (45), noć u policiji proveo je sportski direktor NK Osijeka Miroslav Žitnjak (45). Na suprugu je nasrnuo u subotu oko 17 sati u njihovoj kući u Osijeku. Obračunu je prethodila burna svađa. Žitnjak se na ženu najprije obrušio lavinom uvreda. Napao ju je potom i fizički, a u naguravanju je, neslužbeno doznajemo, žena pala na pod. Razbio joj je mobitel, navodno zato da ne bi pozvala policiju. Tko je na koncu prijavio nasilje, nismo uspjeli doznati. Supruga je, otkrivamo, zadobila nekoliko ogrebotina i crvenilo po tijelu, no odbila je liječničku pomoć.

Umjesto da navečer u Gradskom vrtu prati okršaj NK Osijeka s NK Zadrom, Žitnjak je istog popodneva priveden u policijsku postaju. Nije se opirao pa policija, doznajemo, nije morala koristiti sredstva prisile. Testiranje je pokazalo da nije bio "podgrijan" alkoholom.

Prekršajnoj je sutkinji priveden u nedjelju ujutro, a izrečena mu je novčana kazna, nakon čega je pušten kući.

– To su moji privatni problemi. Uz dužno poštovanje, htio bih da i ostanu privatni. Došlo je do nekih nesporazuma, sve je izglađeno na vrijeme – kazao nam je kratko Žitnjak.

U evidenciju obiteljskih nasilnika u subotu se, inače, upisao prvi put, otprije nije bio poznat policiji po takvim nedjelima.

Miroslav Žitnjak ugledni je osječki sportski djelatnik. Rođeni Đakovčanin, nogometnu je karijeru gradio kao vratar. Bio je standardni član mladih selekcija bivše Jugoslavije. Iza sebe ima i jedan nastup za hrvatsku seniorsku reprezentaciju. Igrao je nekoliko godina u Portugalu, ali najveći je trag ostavio u NK Osijeku. Kratko je bio i trener osječkog prvoligaša. Sportsko iskustvo prenosio je i na mlađe generacije pa je tako godinama bio voditelj nogometne škole NK Osijeka. Član je stručnog stožera mlađih selekcija reprezentacije. Na funkciju sportskog direktora kluba s Drave došao je relativno nedavno.

Posljednji slučaj obiteljskog nasilja u osječkim sportskim krugovima zabilježen je prije šest godina, kada je poznati nogometni sudac Željko Širić istukao svoju tada 20-godišnju kćer Ljiljanu. Izudarao ju je, kako se pisalo, kožnim remenom za hlače, a djevojka je s lakim tjelesnim ozljedama završila na traumatološkom odjelu osječke bolnice. Zbilo se to u rujnu 2006. godine. Širića je razljutilo to što je kći bez njegova znanja otišla s jednim prijateljem u Zagreb, gdje je tada studirala.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

RO
RobyRoby
23:24 14.05.2012.

To su moji privatni problemi... mislim da ovaj ***** nije shvatio da zene nisu tu da se mlate.

TO
Toni50
11:53 15.05.2012.

Direktor NK Osijeka nasrnuo na suprugu i razbio joj mobitel , joj nešto strašno se dogodilo nevjerovatno užas !

GU
Gustavo
23:11 14.05.2012.

Možda ima ljubavnika ?