Zlouporaba

Direktor i čelnik nadzornog odbora izvukli milijun kuna iz osječke tvrtke

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Direktor i čelnik nadzornog odbora izvukli milijun kuna iz osječke tvrtke
04.07.2019.
u 11:39
Nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će kaznenu prijavu.
Pogledaj originalni članak

Kroz čak 10 godina, 62-godišnji direktor, zatim 65-godišnji čelnik nadzornog odbora te 45-godišnja zaposlenica izvlačili su novac iz osječke tvrtke uzimanjem akontacija putnih naloga i korištenjem poslovne bankovne kartice.

Za više od milijun kuna oštetili su tako tu tvrtku, sumnja policija. Prijavljeni su za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje poslovne ili službene isprave. "Operirali" su, vjeruju istražitelji, od 2005. do 2015. Dug su neistinito prikazivali kao kredit odobren direktoru.

- Bez valjane osnove sklopili su više ugovora o kreditu koje je potpisao 65-godišnjak. Ugovore je u poslovnim knjigama knjižila 45-godišnja djelatnica tvrtke. Od 2012. do 2014. godine 62-godišnjak je napravio i trošak tvrtki ugošćavanjem osoba koje nisu poslovni partneri tvrtke te kupovinom građevinskog materijala, koje je ugrađivao u objekte u njegovom vlasništvu - priopćila je PU osječko-baranjska. Nadležnom državnom odvjetništvu podnose kaznenu prijavu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
moškov
12:01 04.07.2019.

pa i modric ante je nezakonito isplatio 48 000kn brigadirki pecek jasni pa sto nikom nista ...zato je postao pomocnik ministrov jer ima istaknute rezultate kao elktronicar jake struje......