Kaotična sjednica Gradskog vijeća

Dio sisačke oporbe uopće nije dobio priliku postaviti pitanja

Foto: Nikola Čutuk/ PIXSELL
Dio sisačke oporbe uopće nije dobio priliku postaviti pitanja
29.05.2014.
u 15:38
Odlučeno je tek o ukidanju naplate parkiranja u Ulici Lipa te godišnjim nagradama
Pogledaj originalni članak

Vijećnici iz redova HDZ-a i HSS-a nisu dobili priliku postaviti svoja pitanja na jučerašnjem Gradskom vijeću, na što je još za vrijeme aktualnog sata upozorio HSLS-ov Miljenko Žamarija, a nakon njega i cijela oporba prekidom sjednice uoči glasanja o dnevnom redu.

Postaje lakrdija

– Ovako nešto nikada se nije dogodilo. Pitanja je puno, nas je mnogo, no ako nemamo priliku ništa reći, čemu onda služi ovo predstavničko tijelo građana koje postaje lakrdija i ide u smjeru despotske vladavine. Jedini zaključak je da se SDP-ova vlast boji -kaže predsjednica sisačkog HSP-a dr. A. Starčević, Vlatka Vukelić. Kaotičnoj atmosferi u Vijećnici doprinjelo je i nesnalaženje novoizabranog predsjednika GV-a, HNS-ova Ivana Đumbira. Bez čvrstog kormilara i iznošenja konkretnih činjenica dogodilo se jedino da je u krajnje neartikuliranoj raspravi iscurilo vrijeme za pitanja. Sve na štetu građana, za koje je s “aktualca” bitna ostala tek poneka informacija; od 1. lipnja bit će ukinuta naplata parkiranja u Ulici Lipa te obećanje gradonačelnice Kristine Ikić Baniček da će ustrajati na boljoj organizaciji košnje trave koja je ove godine u Sisku, priznaje i sama – zakazala. Oporba je podsjetila na način provođenja reorganizacije poslovanja u gradskom sustavu kroz smjenu članova nadzornih odbora i upravih vijeća te ignoriranje njihovih odluka, uz otpuštanje radnika.

Dva plesna priznanja

Gradsko vijeće usvojilo je i odluku o Nagradama Grada Siska. Godišnje nagrade dobili su Valentina Ivanković Pelikan i Športski plesni klub Top Step, pohvale Građanska inicijativa Moj Grad Sisak i HVIDR-a Grada Siska, a zahvalu za 2013. godinu dobio je sisački pjesnik Nikola Tadić. Ove godine izostala je najznačajnija nagrada, ona za životno djelo uz obrazloženje kako niti jedan predloženi kandidat nije udovoljio kriterijima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BL
blentonm
18:08 01.06.2014.

Možda bi novinari trebali postavljati pitanja, ili je to previše za očekivati!? Ili je sve super pa se i nema šta za pitati. Ne zaboravimo da u principu nema glupih pitanja već samo glupih odgovora, možda je to razlog.