neobičan ulov

Devedesetogodišnji neretvanski ribar ulovio - bistu maršala Tita

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Devedesetogodišnji neretvanski ribar ulovio - bistu maršala Tita
07.10.2012.
u 11:05
Mjedena bista teška oko dva kilograma zbog stajanja na dnu mora bila je obrasla koraljima.
Pogledaj originalni članak

Devedesetogodišnji neretvanski ribar Pavo Volarević na punti Radalj iz mreže je izvukao neobičan ulov - bistu maršala Tita!

Mjedena bista teška oko dva kilograma zbog stajanja na dnu mora bila je obrasla koraljima. Iskusni ribar pretpostavlja da se maršalova bista u moru nalazila najmanje dvadesetak godina, a misli da zna i čije je bila vlasništvo, piše Slobodna Dalmacija.

- Mislim da je maršal stajao u kući Ace Baranjina na Radalju, koji je za vrijeme rata pobjegao u Beograd. Bio je visokopozicionirana osoba u ondašnjoj SFRJ, kao pomoćnik ministra unutarnjih poslova Aleksandra Rankovića. Bio je invalid bez jedne noge i često je govorio da ju je izgubio u bitci s Nijemcima. Ljudi su ga se bojali jer je u kući uvijek imao vatreno oružje - kaže Pavo Volarević, koji bistu ne namjerava vraćati vlasniku.

- Što uloviš u moru, tvoje je - zaključuje vitalni devedesetogodišnjak.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>>Ulovio pastrvu u kojoj ga je čekalo iznenađenje - ljudski prst!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

FI
Fisherman
12:18 07.10.2012.

Sta to nije odma bacio nazad?

IJ
ijurin14
11:23 07.10.2012.

...to je čudo!!!!!.....prikazao nam se voljeni drug tito!!!!

OB
-obrisani-
12:17 07.10.2012.

Ovo je za crnu kroniku