Mladiću iz BiH kaznena prijava

Detalji stravične nesreće na A3: Muškarac ispao iz vozila i poginuo

Foto: PU brodsko-posavska
Nesreća kod Slavonskog Broda
Foto: PU brodsko-posavska
Nesreća kod Slavonskog Broda
11.06.2019.
u 14:02
Troje ozlijeđenih prevezeni su u Opću bolnicu dr. Josipa Benčevića u Slavonskom Brodu na ukazivanje liječničke pomoći, gdje su zadržani na daljnjem liječenju. Putnici u osobnom vozilu nisu koristili sigurnosni pojas
Pogledaj originalni članak

U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros u 5.40 sati dogodila na južnom prometnom traku autoceste A3 kod Slavonskog Broda poginuo je 44-godišnji muškarac, a tri su osobe ozlijeđene. Policija je očevidom utvrdila da je do nesreće došlo tako da je 23-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3 Bregana-Lipovac iz smjera zapada u smjeru istoka. Ispred njega u istom smjeru kretao se teretni automobil hrvatskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin.

U jednom trenutku zbog nedovoljnog držanja razmaka između vozila, 23-godišnji vozač automobilom je udario u stražnji dio teretnog automobila, a prilikom udara i zanošenja automobila, 44-godišnji suvozač (državljanin BiH) ispao je iz vozila i smrtno stradao, dok su 23-godišnji vozač te 40-godišnja i 21-godišnja putnica (također državljani BiH) teško ozlijeđeni. Svi troje prevezeni su u Opću bolnicu dr. Josipa Benčevića u Slavonskom Brodu na ukazivanje liječničke pomoći, gdje su zadržani na daljnjem liječenju. Putnici u osobnom vozilu nisu koristili sigurnosni pojas.

Foto: PU brodsko-posavska
Nesreća kod Slavonskog Broda

Policija protiv 23-godišnjeg vozača podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Iz PU brodsko-posavske podsjećaju kako je u Hrvatskoj ove godine u nesrećama smrtno stradalo 106 osoba, dok je u istom razdoblju u 2018. godini poginula 131 osoba.

– Policijski službenici svakodnevno provode preventivno-represivne akcije, nadziru promet svom raspoloživom tehnikom i sankcioniraju nesavjesne vozače, ali ako i izoliramo aktivnost policije i dalje ostaje naša odgovornost prema društvu te dužnost nam je da budemo savjesni i odgovorni sudionici u prometu, jer kao vozači motornih vozila zbog trenutka nepažnje možemo biti kreatori sudbine drugih sudionika u prometu, ali i sudbina njihovih obitelji. Još jednom apeliramo na vozače da ne sjedaju za upravljače vozila pod utjecajem alkohola i umorni, da koriste sigurnosne pojaseve, da za vrijeme vožnje ne koriste mobitele i da poštuju ograničenja brzine, jednostavno da poštuju zakon – navodi se u priopćenju koje potpisuje Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću u PU brodsko-posavskoj.

Video: Očevid na mjestu tragedije na odmorištu uz autocestu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

DU
Deleted user
15:03 11.06.2019.

Pametni znaju čemu služi pojas, a ostali dobiju utješnu darwinovu nagradu...

MO
moroder
15:23 11.06.2019.

Obijesna vožnja nabijanja na rep, vrlo opasno i glupo

DU
Deleted user
15:32 11.06.2019.

Žalosno. Jako žalosno. Neosporno da su učinili pogrešku ne koristeći pojas. No tko zna kojim su poslom bili u RH. Koliko se Hrvata ili vozača s hrvatskim registarskim pločama nalazi iza upravljača ne vezanih onih od 20 do 30 god. Većina komentatora je gruba, valjda svi misle da su to "muje" i da ne trebaju ullaziti u RH. Sućut obitelji poginulog.