OBJAVIO DORH

Detalji smrti pacijenta iz Čakovca: U krv su mu ubrizgali benzin, medicinskoj sestri prijeti zatvor

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
08.01.2021.
u 18:13
Prema onome za što ju tereti DORH, a to je nesavjesno liječenje koje je dovelo do smrti iz nehaja, prijeti joj kazna zatvora od jedne do osam godina.
Pogledaj originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 28-godišnje medicinske sestre zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo nesavjesnog liječenja.

Riječ je tragediji koja se 29. rujna dogodila u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je preminuo 62-godišnji pacijent.

- Kao medicinska sestra zadužena za brigu o pacijentu na hemodijalizi, prilikom otspajanja pacijenta s hemodijalize nesmotreno ubrizgala u krvožilni sustav pacijenta benzin umjesto fiziološke otopine, uslijed čega je došlo do naglog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, pa je pacijent, unatoč poduzetim hitnim mjerama reanimacije i liječničke pomoći, preminuo istoga dana od posljedica ubrizgavanja benzina - kažu u DORH-u.

Preminuo je 62-godišnji Antun T. iz Štefanca pokraj Čakovca. Medicinska sestra odmah je udaljena s posla i pokrenut je inspekcijski nadzor.

Prema onome za što ju tereti DORH, a to je nesavjesno liječenje koje je dovelo do smrti iz nehaja, prijeti joj kazna zatvora od jedne do osam godina. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

GO
goriodgorijeg
18:27 08.01.2021.

Jadan čovjek,što ga je snašlo, a i žalim medicinsku sestru.

MA
MarasG
18:41 08.01.2021.

Od kud uopce tu benzin?

TR
trinaest
20:20 08.01.2021.

Benzin se koristi za dezinfekciju, vjerojatno su bile boca pored boce :( Trenutak nepaznje, bas nesreca....