IZ AUSTRIJE

Stier: Raspravljali smo o povratku MiG-a kojim je prebjegao Rudolf Perešin

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
ff
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
ff
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
ff
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
ff
27.10.2016.
u 16:24
"O tome smo raspravljali na kolegiju i sada očekujemo izvješće, a nakon što izvješće bude gotovo izvijestit ćemo o tome javnost"
Pogledaj originalni članak

Ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier izjavio je danas nakon Vladine sjednice da se o povratku zrakoplova MIG iz Austrije, kojim je pilot Rudolf Perešin u listopadu 1991. prebjegao iz tadašnje JNA, raspravljalo na kolegiju Ministarstva vanjskih poslova, a sada se o tome očekuje izvješće. 

"O tome smo raspravljali na kolegiju i sada očekujemo izvješće, a nakon što izvješće bude gotovo izvijestit ćemo o tome javnost", kazao je Stier odgovarajući na upit novinara je li se što poduzelo da se taj zrakoplov vrati u Hrvatsku.

Ministar obrane Damir Krstičević rekao je kako je o tom MIG-u razgovarao s ministrom vanjskih poslova, ali nije znao odgovoriti što je zapelo u tom slučaju.

Na novinarski upit o vezama s tvrtkom King ICT, Krstičević  je istaknuo kako je, otkad je postao saborski zastupnik, razriješen sa svih pozicija u toj tvrtki.

"Nemam nikakve veze. Kao što znate, godinu dana bio sam saborski zastupnik, odmah nakon izbora za zastupnika u prošlom sazivu razriješen sam sa svih pozicija. Nisam nikada bio vlasnik, bio sam menadžer, razriješen sam sa svih pozicija i danas sam u Vladi", kazao je.

>> Imenovani najbliži suradnici premijera Andreja Plenkovića

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
19:01 27.10.2016.

Nadam se da austrijanci neće isporučiti MiG-21 u Hrvatsku jer sve dok je u Austriji jamac je da će biti odlično očuvan kao muzejski primjerak.

KA
kajinx
23:24 27.10.2016.

Vratiti ga kome? Jugoslaviji !!!

Avatar juricamesko
juricamesko
17:33 27.10.2016.

a da prije toga riješite aferu s remontom Migova u Ukrajini.bilo bi lijepo.