stranka fokus

Davor Huić motornom pilom najavio kandidaturu za zamjenika gradonačelnika: 'Vrijeme je za rezove'

Foto: Screenshot/PIXSELL
Davor Huić
Foto: screenshot/facebook
Davor Huić
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Zagreb: Predstavljen kalkulator ukidanja prireza
07.03.2021.
u 10:30
"Snažno se zalažem za ideje koje Davor Nađi zagovara - ukidanje prireza i smanjenje bespotrebnih rashoda gradskog proračuna, koji je u zadnjih deset godina nerazumno i bespotrebno udvostručen", rekao je Huić
Pogledaj originalni članak

Davor Huić priključio se kampanji Davora Nađija i bit će kandidat stranke FOKUS za zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba. Huić je poduzetnik i dugogodišnji predsjednik udruge poreznih obveznika Lipa. Kako je priopćeno iz stanke, zalaže se za transparentnost, niže poreze i racionalnije trošenje javnog novca.

Kandidaturu za zamjenika gradonačelnika najavio je video spotom "Vrijeme je za rezove". Motorna pila simbolizira stvarne rezove, a ne kozmetičke promjene, poput onih koje nude ostali kandidati, navodi FOKUS. 

Davor Nađi već je predstavio rezove u gradskom proračunu teške 3,2 milijarde kuna. Oni bi omogućili ukidanje prireza, odnosno vraćanje građanima gotovo milijardu kuna njihova novca te usmjeravanje više javnog novca u projekte od kojih bi građani imali opipljive i stvarne koristi, kao što su infrastrukturni projekti, rješavanje problema otpada i slično. Uštede bi se ostvarile smanjenjem broja radnih mjesta, subvencija i transfera.

"Snažno se zalažem za ideje koje Davor Nađi zagovara - ukidanje prireza i smanjenje bespotrebnih rashoda gradskog proračuna, koji je u zadnjih deset godina nerazumno i bespotrebno udvostručen", rekao je Huić.

Huićevu kandidaturu komentirao je i Nađi.

"Jako mi je drago da mi se u utrci za gradonačelnika Zagreba pridružio Davor Huić, koji se niz godina sustavno i djelotvorno bori za smanjenje porezne presije, racionalnije trošenje novaca poreznih obveznika, transparentnost i brži ekonomski rast. Huić je uspješno zaustavio uvođenje poreza na nekretnine", rekao je. 

"Od uštede 650 milijuna kuna na smanjenju broja zaposlenih, 150 milijuna kuna će se preusmjeriti u nagrađivanje zaposlenika, koji kvalitetno odrađuju svoj posao. Trećini najboljih zaposlenika to je prilika za godišnju nagradu od prosječno 10.000 kuna po zaposlenome", najavili su Nađi i Huić. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

MU
Muzakus
10:49 07.03.2021.

I tako ovaj kvalitetan kandidat nece biti izabran. Onda ce ce gradjani cuditi kako je sve isto i nakon 5 godina. A diviti kako recimo u Salzburgu sve radi kao na traci, sve fasade nove, svi busevi mirisni, sve u zelenilu, skole vrhunski opremljene... Tako sto oni biraju vec godinama drugacije kandidate od nasih neradnih populista bez vizije.

ST
stefj
11:14 07.03.2021.

Ovaj Nađi ima smislene ideje i neko iskustvo. Čini se pozitivno... Šteta što nema bolji PR i što nije nešto jača stranka iza njega. No, realno, ovakve stranke su protiv uhljeba, a u ovom uhljebistanu to jednostavno nema šanse.

PO
pole
11:00 07.03.2021.

Ako imamo Fiskalne blagajne, ajmo malo doraditi baze podataka, pa da nešto novca od prireza dobije i onaj gdje je neki proizvod prodan, a ne da sve samo ubire Zagreb, pošto tamo većina firmi ima sjedište....