Razočaranje među čla

Daruvarski 24. topnički divizijun bio dobar za rat, ali ne i za činove

Foto: 'Michael Palijan / VLM'
Daruvarski 24. topnički divizijun bio dobar za rat, ali ne i za činove
28.11.2011.
u 11:58
Od ožujka do studenog 1992. ratovali i u Herceg Bosni, a samo su časnici HVO-a dobili činove za to - kaže zapovjednik M.Fotak
Pogledaj originalni članak

Daruvarska topnička postrojba 24. Samostalni mješoviti artiljerijski divizion obilježila je 20. obljetnicu ustrojavanja. No, iako je odlikovana Redom Nikole Šubića Zrinskog još uvijek nije učinjeno sve kako bi se ratni put njezinih pripadnika u pravoj mjeri vrednovao, navodi zapovjednik postrojbe Mirko Fotak. Naime, ističe da je MAD nakon uspjeha u osvajanju vojarne Polom i obrane Daruvara, upućen na južno ratište gdje je uz 1. Gardijsku brigadu Tigrove i 4. splitsku brigadu bio zaslužan za obranu doline Neretve i deblokadu Dubrovnika.

-Bili smo od ožujka do studenog 1992. godine i u Herceg Bosni. No, nitko od naših pripadnika nije dobio ni odličja ni činove koje su trebali dobiti, već samo tamošnji časnici HVO-a-kaže Fotak. Zajedno sa suborcima od države će zatražiti priznanje uloge i u Herceg Bosni, te da se isprave sve nepravilnosti prema pripadnicima postrojbe.

-I u popisu branitelja valjalo bi razdvojiti one koji su ratovali od onih kolji su bili daleko od ratišta - poručuje zapovjednik M. Fotak.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.