PREDAVANJE

'Političari koji odaju dojam da govore iz srca, osvajaju srca i glave biračkog tijela'

Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump
23.01.2017.
u 22:46
Lilleker je danas u Zagrebu održao predavanje pod nazivom Političke kampanje i subverzija demokracije
Pogledaj originalni članak

Političari koji odaju dojam da govore iz srca, osvajaju srca i glave biračkog tijela. Kampanja Donalda Trumpa za predsjednika SAD-a uspjela je usprkos svemu: usprkos gafovima i greškama, razjedinjenom timu i kandidatu koji je bio izvan kontrole. Trumpova kampanja, koja se od početka vodila sintagmom "pustite Trumpa da bude Trump" dovodi u pitanje prihvaćene perspektive o tome što znači biti profesionalac. Birači su sve skeptičniji kad pred sobom imaju savršenog izvođača i možda je ovaj neprofesionalizam nacrt novog profesionalizma.

Smatra tako profesor Darren Lilleker sa Sveučilišta Bournemouth u Velikoj Britaniji, jedan je od vodećih svjetskih znanstvenika na području političke komunikacije i političkog marketinga. Paralele između Trumpove pobjede i njezinih posljedica povlači i s uspjehom kampanje za izlazak Britanije iz Europske unije, Brexitom, i idejom "povratka moći narodu".

Lilleker, autor brojnih knjiga i studija o izbornim kampanjama, političkoj komunikaciji, političkom marketingu te ulozi digitalnih medija u suvremenoj političkom diskursu je danas u Zagrebu održao predavanje pod nazivom Političke kampanje i subverzija demokracije u povodu promocije posebnog broja znanstvenog časopisa Medijske studije koji donosi znanstvene radove s prošlogodišnje konferenciji Communication, Democracy and Digital Technology u Rovinju u organizaciji International Political Science Association i Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Broj su uredili Darren Lilleker, Marijana Grbeša, Domagoj Bebić, Marianne Kneuer, Robert Kersting i Oscar Luengo.

>> Profesor koji je predvidio Brexit i pobjedu Trumpa iznosi novu zlokobnu prognozu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.