HUMANOST Direktora auto kuće ganuo tv prilog

Darovali auto šesteročlanoj obitelji Stapić

Foto: import
Darovali auto šesteročlanoj obitelji Stapić
13.11.2007.
u 16:39
Pogledaj originalni članak

– Ovako sam se radovao jedino kad su mi se rađala djeca! – rekao je jučer ganuti Anto Stapić preuzimajući ključeve novog “citroena saxo”. Srebrno vozilo kojim će se šesteročlana obitelj Stapić vratiti kući u Knin nesebična je i topla gesta tvrtke Auto Peba iz Zagreba.

I sam ganut radošću i nevjericom koju je kod Stapićevih izazvalo darivanje vozila, inicijator donacije i direktor prodaje u Auto Pebi Dante Babić, rekao je:
– U Latinici sam vidio prilog o obitelji Stapić. Šarmirao me njihov petogodišnji sin Antonijo koji je, umjesto igračke ili kompjutora za sebe, poželio automobil za oca. Bio sam ganut takvom nesebičnošću i osjetio potrebu da nešto učinim.

Zadovoljan inicijativom sina Dantea, otac Petar Babić, vlasnik i direktor te auto kuće, sretan je što mu sin ima sluha za tuđe probleme.

– Mogu razumjeti kroz što prolazi ta mlada obitelj jer u njihovim godinama ni sam nisam živio puno bolje. Uz malo podrške, siguran sam da će uskoro izaći iz krize – kaže P. Babić. Stapićevi su teško suzdržavali osjećaje. Živeći u oskudici, 42–godišnjem Anti i 38–godišnjoj supruzi Gordani automobil je bio nedosanjani san. Svoju Antonelu, Marka, Antonija i Luku prvi će put provozati u vlastitom vozilu.

– Tresem se od uzbuđenja kao malo dijete. Nikada ne bismo mogli kupiti automobil. Imam malu tvrtku koja se bavi prodajom ogrjevnog goriva, radi tek tri-četiri mjeseca godišnje, a prihodi su mizerni – kazao je A. Stapić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr