PO TJERALICI INTERPOLA

Dario Perić, osumnjičeni u akciji Flajš, uhićen kod Stolca

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dario Perić, osumnjičeni u akciji Flajš, uhićen kod Stolca
02.07.2020.
u 07:57
Nakon što je uhićen, odveden je u Mostar radi kriminalističkog istraživanja, a sumnjiči ga se da je počinio zloporabe u gospodarskom poslovanju u sklopu zločinačkog udruženja
Pogledaj originalni članak

Dario Perić (45),  jedan od osumnjičenih u akciji Flajš uhićen je kod Stolca u BiH, potvrđeno je Hini iz Agencije za istrage i zaštitu (SIPA.)

Kako je priopćeno iz SIPA-e, Perić je uhićen u Popratima kod Stolca gdje je lociran, a za njim se u susjednoj državi tragalo jer je ured Interpola Zagreb za njim raspisao tjeralicu.

Nakon što je uhićen, odveden je u Mostar radi kriminalističkog istraživanja, a sumnjiči ga se da je počinio zloporabe u gospodarskom poslovanju u sklopu zločinačkog udruženja. Djela su prama navodima USKOK-a počinjena od siječnja 2017. do kraja 2019. a istraga je u tom slučaju pokrenuta u svibnju. Njome je obuhvaćeno 38 osoba i devet tvrtki, a prema navodima USKOK-a, osumnjičeni su sebi pribavili nepripadajuću imovinsku korist od oko 20 milijuna kuna, dok je proračun oštećen za oko 11 milijuna kuna.

Kao mozgovi zločinačkog udruženja označeni su Tomislav Pavković i Oliver Kolobarić, a ovaj potonji je također uhićen u BiH nedavno.  Što se tiče Perića, njega se sumnjiči da je kao formalno odgovorna osoba nekih trgovačkih društva s računa tih društva podizao novac za usluge koje nisu obavljene te je taj novaca po uputama Pavkovića uplaćivao kome je dalje trebalo.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZI
zinegoid
09:29 02.07.2020.

međunarodno domoljublje na djelu