ŠEF HSLS-A

Dario Hrebak: 'U Saboru ćemo osnovati klub liberala, a Hrvatskoj isporučiti transparentnost'

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dario Hrebak: 'U Saboru ćemo osnovati klub liberala, a Hrvatskoj isporučiti transparentnost'
06.07.2020.
u 10:29
Moramo početi raditi, zaboravimo sve što je bilo, ovo je bila prljava kampanja. Trebamo sada nastaviti dalje, idemo raditi", zaključio je Hrebak.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik HSLS-a, gradonačelnik Bjelovara i od jučer novi zastupnik u Saboru, Dario Hrebak, u ponedjeljak ujutro se obratio novinarima.

"U pobjedi se ne uzvisi, a u porazu se ne ponizi. Nećemo danas likovati, pobjeda HDZ-a i HSLS-a je neupitna. No, trebamo zaboraviti slavlje i euforiju od sinoć i nastaviti raditi kao što smo i do sada radili. Želio bih se posebno zahvaliti svim biračima s područja grada Bjelovara koji su mi poklonili povjerenje. Naime, dobio sam gotovo 11 posto preferencijalnih glasova iz cijele izborne jedinice. Čak 60 posto preferencijalnih glasova stiglo je iz grada Bjelovara i to me ugodno iznenadilo. Međutim, to dovoljjno govori samo za sebe i o tome što smo radili posljednje četiri godine u ovom gradu", kazao je Hrebak koji je bio treći na listi HDZ-a i HSLS-a u 2. izbornoj jedinici.

Dodao je da su njegov trud građani honorirali na ovim izborima. 

"HSLS kao stranka ima dva zastupnika u Saboru, a uvjeren sam da ćemo osnovati i klub liberala s još jednim zastupnikom. Spremni smo preuzeti odgovornost za Hrvatsku i stavljamo se na raspolaganje građanima Bjelovara, pripadajuće županije i svima koji žele transparentnost. Otvoreni smo prema svakom gradonačelniku, načelniku i županu za suradnju i želimo im pomoći da postanu kao i Bjelovar, da se otvore narodu i otvore sve svoje troškove jer građani imaju pravo znati kako se troši njihov novac. Čim se oformi Sabor odmah ćemo u proceduru uputiti ove izmjene zakona, želimo isporučiti transparentnost cijeloj Hrvatskoj. Moramo početi raditi, zaboravimo sve što je bilo, ovo je bila prljava kampanja. Trebamo sada nastaviti dalje, idemo raditi", zaključio je Hrebak koji je u javnom prostoru prepoznat zbog digitaliziranja javne uprave i inzistranju na transparentosti troškova političara.  

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DU
Deleted user
10:36 06.07.2020.

Hrebak je primjer pravog modernog europskog liberala s domoljubnim karakteristikama. U političkom smislu podsjeća me na Budišu.

Avatar cenzurapredizbore
cenzurapredizbore
10:41 06.07.2020.

Čestitke Hrebaku i HSLS-u. Još jedna pametna procjena kao i na prošlim izborima. HR treba liberalnu stranku. Nadam se da će biti pameti i ujedinjenja sa HNS-om sada kada nema Mrakuše i Pusićke. Čačić i Posavec su već lijevi centar i sa njima nikako.

Avatar gunner12345
gunner12345
11:28 06.07.2020.

hrebak će zatražiti od hdz-a da sve lokalne jedinice transparentno prikažu svoje troškove, hdz će ga odbiti i onda će ih 4 godina podržavati, sve već viđeno