Darinko Kosor: Nismo tražili smjenu Hrvoja Vojkovića

Foto: Boris Ščitar
Darinko Kosor: Nismo tražili smjenu Hrvoja Vojkovića
21.01.2010.
u 16:48
To je čisti spin koji se ciklički ponavlja. Svaka tri ili četiri mjeseca pročitam da je Hrvoje Vojković smijenjen – kaže Vojković.
Pogledaj originalni članak

U krugovima bliskim hrvatskoj političkoj sceni jučer se pojavila priča da je predsjednik HSLS zatražio od premijerke Jadranke Kosor i koalicijskih partnera da s mjesta predsjednika uprave Croatije osiguranja smijeni Hrvoja Vojkovića.

– Nikakvih rasprava s koalicijskim partnerima o tome nije bilo – rekao je Kosor nakon sjednice odgovarajući na pitanje je li od premijerke Jadranke Kosor tražio Vojkovićevu smjenu. Sjednici predsjedništva HSLS-a bio je nazočan i Hrvoje Vojković koji tvrdi da ne zna odakle potječe ta, kako kaže, dezinformacija.

– To je čisti spin koji se ciklički ponavlja. Svaka tri ili četiri mjeseca pročitam da je Hrvoje Vojković smijenjen. Uostalom, tvrtka odlično posluje, a lani smo ostvarili veću dobit nego godinu prije – rekao je Vojković. Komentirao je i kuloarske priče prema kojima je njegova “glava” tražena zbog afere u Croatiji leasingu.

– Ja sam taj slučaj prijavio Državnom odvjetništvu. Nije čudno što u tako velikom sustavu sa 2500 zaposlenih ima anomalija. To nije jedina koju sam prijavio DORH-u – tvrdi Hrvoje Vojković. Ne sjednici predsjedništva HSLS-a nije bilo potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešič.

"Zbog obiteljskih razloga morala sam napustiti sjednicu Vlade i hitno otići u Bjelovar, a iz istih razloga neću moći biti ni na današnjoj sjednici predsjedništva HSLS-a. Sve odluke koje predsjedništvo donese poštovat ću bez rezerve, pa se nadam da ću izbjeći špekulacije koje se ovih dana javljaju u medijima da bih postupila drukčije”, piše u dopisu Đurđe Adlešič.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar žič
žič
17:44 21.01.2010.

taj vojkovič je velka,,mustra,,a,kaj se tiče leasinga nemrem vjerovazi da on to nije znal,kak tvrdi pa ne radi se o 100 kn,neko o milijonima,treba pod hitno malo obnoviti,,goljak,,jer pritvori i zatvori su prenatrpani,a kolko se,,šuška,,priprema se još jedna velika akcija..

TU
tutle
20:30 21.01.2010.

a di bi išla najtrgovačkija stranka u svemiru ? nakon izbora će oni uz pobjednika, ma ko to bio a ovaj HSLS Vojković bio niko i ništa, ostao niko i ništa

DU
Deleted user
17:42 21.01.2010.

mislim da gospodin Vojković ako je čist ne bi trebaoimati ništa protiv i istrage i suočavanja s svojom strankom...