SLAŽETE LI SE?

Danska kraljica smatra da se življenjem u Danskoj ne postaje Danac

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
danska kraljica
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
danska kraljica
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
danska kraljica
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
danska kraljica
23.10.2016.
u 15:07
Danska je jedna od najpoželjnijih destinacija migranata, zbog čega je bila primorana na svojim granicama uvesti pojačanu kontrolu, te je od onih koji ulaze u državu tražila da predaju svoje vrijedne stvari kako bi joj nadoknadili za ono što će im pružiti
Pogledaj originalni članak

Živjeti u Danskoj nije dovoljno da se ta osoba smatra Dancem, napisala je danska kraljica Margrethe II. u svojoj novoj knjizi, što je među nekima izazvalo začuđenost jer od kraljice nisu očekivali tako strog stav o migracijama. 

Nova kraljičina knjiga "Najdublji korijeni" izaći će u četvrtak, no njezini dijelovi su objavljeni u nedjeljnom izdanju novina Berlingske.

"Nije zakon prirode da se Dancem postaje živeći u Danskoj", citiraju novine knjigu. 

Kraljica ohrabruje Dance da govore o vrijednostima na kojima je izgrađena njihova država, te da ne bježe od postavljanja standarda za one koji se žele uključiti u dansko društvo.

"Na tome trebamo raditi, a nekad trebamo blokirati vrata sa stolicom i reći 'Hej, to nije dozvoljeno", stoji u knjizi.

Povjesničar Sebastian Olden-Jorgensen smatra kako nije neobično da Margrethe iznosi svoje mišljenje o trenutnim događanjima, no da se njezin stav oko ovog pitanja promijenio.

"Kraljica sluša zabrinutost svog naroda, te sad reagira na promjenu konsenzusa, zamijenivši pretjerano tolerantan i prijateljski odnos prema migrantima sve većom brigom", rekao je Olden-Jorgensen za novinsku agenciju Ritzau. 

Danska je jedna od najpoželjnijih destinacija migranata, zbog čega je bila primorana na svojim granicama uvesti pojačanu kontrolu, te je od onih koji ulaze u državu tražila da predaju svoje vrijedne stvari kako bi joj nadoknadili za ono što će im pružiti. 

>> Nema potrebe da Hrvatska diže zidove na granici

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DU
Deleted user
09:43 24.10.2016.

tako je...

Avatar superhik74
superhik74
18:48 24.10.2016.

Svaka cast kraljice. Gastarbeiter-i su su upravo to gostujuci radnici u Danskoj a ne Danci.

AT
Atlantis1
20:48 23.10.2016.

Blazena Amerika. Tu svi koji to zele postanu Amerikanci, i drugi Amerikanci ih prihvate. Naravno, postujes obicaje i zakone amerike, sto je normalno, jer na koncu, konca i ti si amerikanac. Mozda rodjen negdje drugdje, ali amerikanac. Mozes postai general, ministar vanjskih poslova, milijarder, ili mozda kriminalac, ali si Amerikanac. Jednstvena zamlja sto se toga tice.