Daniel Sunarić: Nije san, jako sam sretan

25.11.2008.
u 15:58
Pogledaj originalni članak

Na hodniku zagrebačkog Instituta za tumore, jedan je dječak unatoč boli napokon dotaknuo zvijezde. U njegovim plavim očima, iscrpljenim teškim kemoterapijama, zaiskrila je suza radosnica, koja kao da je poručila: Daniel je spreman za pobjedu! Daniel će živjeti!

A kako i ne bi, razmišljamo, kad je sva moć dobrote usmjerena baš prema njemu - Danielu Sunariću, 12-godišnjem dječaku iz dalmatinske Podstrane, na čiji se mladi život obrušio tumor, izjedajući njegov mozak, djetinjstvo i sve ono za što je živio.

Dječakove želje i nade pretočili smo u toplu Večernjakovu priču, u novinsku stranicu vapaja koja je opet, po tko zna koji put, naišla na utjehu. Dječaku, kojeg Podstrana pamti kao grlenog navijača Hajduka, talentiranog plivača i vedrog momka, a čiji roditelji jedva krpaju kraj s krajem, odlučili su pomoći mnogi.

Lopta svih ‘bilih’
Na hodniku Institua za tumore Daniel više nije sanjao. Pred njim su bili njegovi najveći idoli – nogometaš Nikola Kalinić i Ante Miše, trener Hajduka. Sreći nije bilo kraja! Daniel je drhtao, upijao svaku minutu tog čarobnog trenutka i ponosno gledao u svoje darove - dres Nikole Kalinića s brojem 9, loptu s potpisom svih igrača “bilih”, šal i kapu.

- Mislio sam da ću se onesvijestiti kad sam ih vidio! Sretan sam, jako sretan! Jedva čekam da to obučem - kazao je, dok mu je Nikola s osmijehom poručio:

- Kada se sljedeći put vidimo, želim da budeš od glave do pete u bojama Hajduka! Moraš biti jak i što prije ozdraviti jer te na proljeće želim vidjeti na tribinama Hajduka!

Taj trenutak bolest kao da je iščezla, a bajka kao da je postala stvarnost. Dječak i njegovi sportski idoli samo što nisu zatvorili krug sreće, ostala je još samo molitva za život.

No, kada je Daniel nakon razgovora s hajdukovcima prokosno rekao: “Za godinu dana ću ozdraviti i opet zaigrati nogomet! Bit ću kao Nikola”, kao da smo osjetili da će molitva biti uslišana!

Ganut prizorom, Nikola Kalinić je kazao: - Kada sam pročitao priču u Večernjem listu o Danielu, istog trena sam odlučio da ću ga posjetiti. Na žalost, bio sam ozlijeđen, a Daniel je ovdje u Zagrebu, tako da se sve malo odužilo. Moj sljedeći gol bit će samo za njega!

Daj Bože!
Iako je pred trenerom Mišom presudna utakmica protiv Slavena Belupa za kup Hrvatske, zajedno s Nikolom Kalinićem krenuo put Zagreba: - Na žalost, Daniel vodi najtežu utakmicu i kakvi bi mi to bili ljudi i sportaši kada ga ne bismo posjetili i ispunili mu želju.

Daj, Bože, da mu naš dolazak donese malo radosti i veselja. No, bitno je da ćemo od sada uvijek biti ovdje i odazvati se na sve njegove, pa i na potrebe druge naše bolesne djece.


Skupljeno 150.000 kuna

- Hvala Večernjaku koji je senzibilizirao javnost za našu tešku situaciju. Prikupilo se više od 150.000 kuna, čime ćemo Danielu omogućiti sve što mu treba da lakše ozdravi. Zahvalni smo OŠ Stroženac i crkvi u Podstrani, kadetima Nogometnog kluba Split koji su nam darovali svoju nagradu od 5000 kuna, te redatelju Marku Čavki i gđi Katarini Meglić, koji su nam uplatili 8000 kuna. Hvala večernjakovcima, a posebno ljudima iz Hajduka koji su našem sinu ostvarili ispunili san - kaže otac Denis.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr