bačić u splitu

Dalmatinski HDZ-ovci izvući će pouke iz loših izbornih rezultata

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Dalmatinski HDZ-ovci izvući će pouke iz loših izbornih rezultata
13.12.2011.
u 21:16
Neka mi se jave nezadovoljnici koji traže moju ostavku. Zašto se skrivaju iza anonimnosti, poručuje splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader
Pogledaj originalni članak

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić koji je na proteklim parlamentarnim izborima bio nositelj liste za desetu Izbornu jedinicu poslijepodne je s članovima Županijskog povjerenstva HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije satima u Splitu analizirao izborne rezultate.

- Činjenica je da smo izbore izgubili. Međutim, mi smo velika i jaka stranka i sigurno ćemo iz ovih rezultata izvući pouke i čvrsto krenuti dalje, kazao je za Večernji list Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan i povjerenik HDZ-a za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Dalmatinski HDZ-ovci su, kako neslužbeno doznajemo, konstatirali kako su s obzirom na vrijeme i nepovoljne okolnosti za njihovu stranku, izborni rezultati mogli biti i puno gori. Poglavito glede anketa koje su im prognozirale kako će izgubiti s dvotrećinskom većinom.

HDZ-ovi dužnosnici "debelo" su svjesni brojnih problema i ukupnog, kako oni kažu, nepovoljnog okruženja, ali i nezadovoljstva koje vlada u njihovim redovima. Mnogi im, poglavito oni s dužim stranačkim stažom, zamjeraju koaliciju sa Željkom Kerumom zahvaljujući kojoj je, tvrde, Kerum dobio, a HDZ izgubio!

Glede sve glasnijih priča kako neki HDZ-ovci nezadovoljni izbornim rezultatima traže njegovu ostavku, jer je navodno sam krojio izborne liste za 9. i 10. izbornu jedinicu, Ante Sanader odgovara: "Neka se jave imenom i prezimenom. Zašto se skrivaju i govore anonimno? Uostalom i ne može se očekivati da svi budu zadovoljni."

Na sastanku Branka Bačića, glavnog tajnika HDZ-a i članova Županijskog povjerenstva navodno nije bilo ni riječi o ostavci Jerka Rošina. Jer, on je "gradska, splitska razina". 

Odmah iza Nove godine središnji odbor HDZ-a odredit će datum unutarstranačkih izbora. Koji će biti redovni. No, oni će sigurno puno toga promijeniti.  

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar madcap
madcap
21:56 13.12.2011.

Nisu izgubili dvotrećinski? 2/3 Sabora je 50,3 zastupnika. Skupa s bracom, sekom, Vesnom i dijasporom HDZ ima 47 zastupnika, znači manje od 1/3. Itekako su izgubili dvotrećinski, ali svakako, moglo je i trebalo je biti puno gore.

TO
Toni50
00:00 14.12.2011.

Dalmatinski HDZ-ovci izvući će pouke iz loših izbornih rezultata, ostali ništaneče naučiti jel netreba nema koristi !

BL
Blekpanther
01:04 14.12.2011.

E moj \"kume\" Ante sutra ti se javlja pola Hrvatske! Sa politicarima tipa A.Sanader Bacic i Ivic negine vam opozicija ni na sljedecim izborima.