O PREOBRAĆENJU PRAVOSLAVACA

Dačić papinu poruku tumači kao ograđivanje Vatikana od Stepinca

Foto: Reuters/PIXSELL
papa franjo, gruzija
Foto: Reuters/PIXSELL
papa franjo, gruzija
Foto: Reuters/PIXSELL
papa franjo, gruzija
Foto: Reuters/PIXSELL
papa franjo, gruzija
02.10.2016.
u 16:08
Poruku "ne smijete nikada pokušavati preobratiti pravoslavce - oni su naša braća i sestre, učenici Isusa Krista", Dačić je ocijenio kako te papine riječi daju Srbiji za pravo što se protivi rehabilitiranju Stepinca
Pogledaj originalni članak

Ministar vanjskih poslova Ivica Dačić ocijenio je da je izjava pape Franje o preobraćanju pravoslavaca kao velikom grijehu dosad najveća izrečena osuda i ograda Vatikana prema postupcima kardinala Alojzija Stepinca.

"Izjava pape Franje u Tbilisiju da je preobraćivanje pravoslavaca veliki grijeh, predstavlja dosad najveću ogradu i osudu Vatikana postupaka hrvatskog kardinala Alojzija Stepinca, koji je za vrijeme Drugog svjetskog rata ne samo blagoslovio fašističku ustašku NDH već je formirao Odbor za pokrštavanje Srba", navodi Dačićevu izjavu srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova (MSP).

Reagirajući na papinu izjavu tijekom posjeta Gruziji kako "postoji velik grijeh protiv ekumenizma, a to je nasilno vrbovanje" i poruku "ne smijete nikada pokušavati preobratiti pravoslavce - oni su naša braća i sestre, učenici Isusa Krista", Dačić je ocijenio kako te papine riječi daju Srbiji za pravo što se protivi rehabilitiranju Stepinca.  

"Ove riječi pape Franciska potvrdjuju da je Srbija bila u pravu kada se usprotivila rehabilitaciji Stepinca. Nikakva njegova rehabilitacija, odnosno oslobađanje krivnje za zločine i za pokrštavanje Srba, nije moguće, a kamoli kanonizacija", navodi MSP Dačićevu izjavu.

Stepinac je, kako se navodi u priopćenju, tako sudjelovao u provodjenju plana za rješavanje srpskog pitanja koji je iznio ustaški ministar Mile Budak - da trećinu Srba treba pobiti, trećinu protjerati, a trećinu pokatoličiti.

"Ako se poslije tih papinih riječi da je u pitanju veliki grijeh to i dogodi, onda je jasno da je to antisrpski akt, jedino ukoliko netko ne misli da je protiv Srba sve dozvoljeno", naveo je Dačić.

>> Papa Franjo: Vjera nije neka super-snaga koja služi za rješavanje životnih problema.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 60

DU
Deleted user
18:50 02.10.2016.

Ova smijesna faca je i devedesti svasta tumacila pa znamo sta je bilo s njegovim tumacenjima. Mene brine smusenost nase diplomacije. Onaj koji bi ubijao stotine muslimana za jednog Srbina drzi nam lekcije kao i ovaj alkoholicar. Ne treba se natjecati s njima po medijima nego ih treba docekati na pregovorima za EU.

Avatar varešak
varešak
19:45 02.10.2016.

Tko još sluša toga prolupalog ministra ?

DU
Deleted user
09:47 03.10.2016.

Dačić pati od hrvatizma. On sanja Hrvatsku. U svakoj vijesti o Hrvatskoj on nastoji pronaći nešto negativno po tu zemlju. Vjerojatno se noću diže okupan u znoju jer ga progone hrvatski demoni. Ne postoji liječnik koji mu može pomoći pa će na kraju sam sebi presuditi zbog nemoći i očajanja.