Ivica Dačić:

Dačić: Opasno je što Hrvatska više ne želi dobre odnose sa susjedima

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Dačić: Opasno je što Hrvatska više ne želi dobre odnose sa susjedima
21.09.2012.
u 13:14
Ocijenio je da pitanje Kosova predstavlja potencijalno najveći izvor nestabilnosti zemlje i ponovio da je stav Srbije jasan i temelji se na poštivanju rezolucije VS UN 1244 i pravnog poretka u Srbiji
Pogledaj originalni članak

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu sudionicima drugog sigurnosnog foruma da će Vlada Srbije nastojati pronaći rješenja za sva pitanja i izgradnju novih mostova sa zemljama u regiji i s institucijama u Prištini, javlja agencija Tanjug, a prenose svi važniji mediji u Srbiji. Ocijenio je da pitanje Kosova predstavlja potencijalno najveći izvor nestabilnosti zemlje i ponovio da je stav Srbije jasan i temelji se na poštivanju rezolucije VS UN 1244 i pravnog poretka u Srbiji. Dodao je da će razgovori s Prištinom biti nastavljeni radi pronalaženja rješenja problema za građane koji tamo žive" te da je vojna i civilna nazočnost na Kosovu "i dalje jamac mira".

– To što su neke države u regiji priznale Kosovo doprinijelo je složenosti vanjskopolitičkih prilika i udaljavanju od dijaloga – rekao je Dačić dodajući kako sve žrtve na Balkanu zahtijevaju kažnjavanje počinitelja, to zahtijevaju i srpske žrtve.

Agencija Beta izdvaja Dačićevu ocjenu kako je vrlo opasno što Hrvatska nakon ulaska u Europsku uniju prestaje biti zainteresirana za dobre odnose sa susjedima na Balkanu te da će s Hrvatskom morati obnoviti inicijativu da građani dviju zemalja mogu putovati samo s osobnom iskaznicom, bez putovnica".

– To je više u interesu Hrvatske, poglavito zbog turista iz Srbije. Hrvatska takav sporazum već ima s BiH i Crnom Gorom – rekao je Dačić dodajući kako su prije dvije godine predsjednik Hrvatske Ivo Josipović i tadašnja premijerka Jadranka Kosor prihvatili tu njegovu inicijativu, ali je do danas izostala pravna i politička realizacija.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 156

GE
gensher
13:38 21.09.2012.

Srbi, nemojte nam dolziti ni kao turisti. Netrebate nam. Za Srbiju treba vizu uvesti.

BM
Boris Markovic
13:45 21.09.2012.

@gensher: Ti si pravi covek da pomognes. Vidi, kada Hrvati pisu reklame za svoje apartmane nigde ne napisu da ne primaju Srbe. Da li bi mogao da organizujes kampanju da to pocne da se pise u reklamama? To bi onda odbilo Srbe da dolaze.

DU
Deleted user
13:20 21.09.2012.

Koji cete nam vi k...c ?!