D. Nikolić dijelila štednjake gospićkim invalidima, Jurković se cijepio

Foto: Marko Čuljat
D. Nikolić dijelila štednjake gospićkim invalidima, Jurković se cijepio
05.11.2009.
u 12:01
U Gospić je jučer stiglo devet tisuća doza cjepiva koje su raspodijeljene ne području Ličko-senjske županije i danas je počelo cijepljenje u svim ambulantama obiteljske medicine.
Pogledaj originalni članak

GOSPIĆ – Prije podne su u Gospiću boravili državni tajnici iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Dorica Nikolić i dr. Dražen Jurković. Jurković je bio doma i jutros je svratio do bivših kolega u Županijski zavod za javno zdravstvo i među prvim se Ličanima cijepio protiv sezonske gripe.

U Gospić je jučer stiglo devet tisuća doza cjepiva koje su raspodijeljene ne području Ličko-senjske županije i danas je počelo cijepljenje u svim ambulantama obiteljske medicine.

Dorica Nikolić u Gospiću je sudjelovala u trećoj podjeli štednjaka na kruto gorivo u čijoj je nabavci ministarstvo biskupijskom Caritasu ove godine pomoglo sa 152 tisuće kuna. U sklopu akcije "Ugrijmo domove", u organizaciji Caritasa Gospićko-senjske biskupije, treću godinu zaredom nabavljeni su štednjaci na kruto gorivo za socijalne obitelji s područja biskupije. Obiteljima je dosad isporučeno 120 štednjaka.

Jučer je kamion s prikolicom gospićke tvrtke Vrkljan d.o.o. iz Požege dovezao 50 peći. Na podjeli su bili i msgr. dr. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup, dipl. ing. Milan Jurković, ličko-senjski župan i Marta Grgurić, dogradonačelnica Gospića.

- U akciju smo uključeni već dvije godine. Uključili smo se kad smo dobili programe iz Gospića. Ove godine za štednjake je izdvojeno 152 tisuće kuna, a potpomažemo i još dva programa. To su terapijsko jahanje te pomoć i njega u kući za starije osobe. Ovo je izvanredan spoj lokalne sredine, civilnog društva, odnosno Caritasa i ministarstva. Dobar je to način umrežavanja i zajednički smo jači - rekla je tajnica Nikolić.

 - Dobro je da u našem društvu ima očiju koje vide probleme. Radimo li zajednički, moći ćemo dobro vidjeti i dobro učiniti - rekao je biskup msgr. Bogović.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DO
doc
16:01 05.11.2009.

More than three billion people worldwide continue to depend on solid fuels, including biomass fuels (wood, dung, agricultural residues) and coal, for their energy needs. Cooking and heating with solid fuels on open fires or traditional stoves results in high levels of indoor air pollution. Indoor smoke contains a range of health-damaging pollutants, such as small particles and carbon monoxide, and particulate pollution levels may be 20 times higher than accepted guideline values. According to The world health report 2002 indoor air pollution is responsible for 2.7% of the global burden of disease.

XY
xychhr200
12:34 05.11.2009.

Hm, cjepivo u Gospiću i Lici... zar nije i onaj tip, koji ženama i parovim željnih djece to uporno osporava, iz Like... a cijepivo najprije gura u svoju jazbinu..?