KC-KŽ ŽUPAN

D. Koren: Dosad još nisam pisao samo ministru obrane i policije

Foto: 'Marijan Susenj/PIXSELL'
D. Koren: Dosad još nisam pisao samo ministru obrane i policije
24.04.2013.
u 10:25
Župan Koren sada proziva ministra zdravlja da je u političke svrhe posjetio koprivničku bolnicu
Pogledaj originalni članak

Koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS) u rujnu 2010. godine otvorenim pismom predsjedniku uprave Hrvatskog telekoma Ivici Mudriniću uputio je apel da onemogući pristup pornografskom sadržaju u ponudi MaxTV-a, usluzi koju nude, a odgovor koji je dobio bio je da se aktivacija tzv. roditeljske zaštite pokreće uz pomoć daljinskog upravljača. Županu je to bilo samo jedno u nizu pisama koje je poslao za svog mandata, a posljednje je stiglo na adresu ministra zdravlja dr. Rajka Ostojića (SDP).

Što u šali, što u zbilji, Koren je za jučerašnje kave s novinarima kazao da još valjda nije pisao samo ministru obrane i unutarnjih poslova.

Obična predstava

U svom posljednjem pismu župan se referirao na Ostojićev nedavni dolazak u koprivničku bolnicu na otvaranje 1. simpozija hitne medicine, kojeg je okarakterizirao kao predstavu namijenjenu isključivo u predizborne svrhe.

\"Vaše izjave, koje su pojedini mediji prenijeli, da ste u u Koprivnicu stigli kako bi dali podršku svojem prijatelju Darku Ledinskom i Vesni Želježnjak (SDP-ovi kandidati za župana i gradonačelnicu, op.a), potpuno su neprimjerene jer ste prisustvovali službenom događaju u bolnici, a ne stranačkom ili predizbornom skupu\", istaknuo je u pismu Koren, dodavši da je nezabilježeno da su u ministrovoj pratnji bili i lokalni SDP-ovci koji nisu svojim radom vezani uz bolnicu.

Ne zanima ga Jakšić

Prozvao je pritom doministre Dražena Prosa i Ledinskog, a za isto tako prisutnog kandidata za dogradonačelnika Mišela Jakšića je kazao da \"na mikrorazini ne prati procese\".

Požalio se i što nije pozvan na konferenciju za medije koju je održao Ostojić.

Tako nije dogovoreno

Koren kaže da je neozbiljno obećati bolnici magnetsku rezonancu do kraja godine, ako se zna da je Ostojić kandidat za gradonačelnika Zagreba i tada možda više neće biti ministar. Prozvao ga je i zbog neodržanog obećanja izgradnje pedijatrije, a rekao je i da se Županija odrekla upravljačkih prava na bolnicu, ne znajući da će ravnatelj dr. Petar Stapar biti stečajni upravitelj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.