TKO JE NOVI ŠEF USKOK-a

Cvitan radio kod glavnog svjedoka u aferi Granić

Foto: import
Cvitan radio kod glavnog svjedoka u aferi Granić
03.11.2005.
u 19:48
Pogledaj originalni članak

Na čelo USKOK-a Mladen Bajić uskoro bi, po svemu sudeći, mogao imenovati Dinka Cvitana, 47-godišnjeg tužitelja koji se u Državno odvjetništvo vratio nakon dugogodišnje karijere u privatnim vodama. Cvitan je od sredine osamdesetih radio u zagrebačkom općinskom tužiteljstvu, iz kojega odlazi zbog propisa koji je zabranjivao bračnim partnerima rad na istom pravosudnom području.

Naime, i Cvitanova supruga je tužiteljica, danas na dužnosti zamjenice Višnje Lončar, zagrebačke županijske državne odvjetnice. Cvitan postaje odvjetnik, a nakon toga, prema podacima koje je objavilo Državno odvjetništvo, radi kao direktor pravnih poslova u Sunce osiguranju d.d. Možda je zanimljivo što je u vrijeme kad Cvitan tamo radi vlasnik te tvrtke bio Jako Andabak, inače  jedan od glavnih svjedoka u aferi u kojoj je "izgorio" Žganjer. Andabak je tada naime  prvi kontaktirao s Matom Granićem kojeg je Žganjer neuspješno optužio za korupciju.

Prije dvije godine Cvitan se vraća u tužiteljstvo, na velika vrata s obzirom na to da je prije toga radio samo na općinskoj razini. Imenovan je, naime, formalno za zamjenika Višnje Lončar, u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, no na tom mjestu nije radio, nego je raspoređen na posao Žganjerova zamjenika u USKOK-u, očito pripreman da preuzme USKOK. Da bi to i mogao, morao je biti imenovan zamjenikom glavnoga državnog odvjetnika, što je upravo ovih dana i obavljeno, pa je Cvitan tu dužnost preuzeo 1. studenoga 2005. godine.

U dvije godine otkad je u USKOK-u, o Cvitanu se čulo u aferi s prijevarama u prodaji srpskih kuća preko APN-a, u kojoj je ostavio dobar dojam medijskim istupima. Međutim, sve se to događalo prije deset mjeseci, a optužnica u aferi s prijevarama još nema...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr