NEVJEROJATAN ULOV

Crnogorski kriminalci ispisuju povijest: Policija zaplijenila čak 5,7 tona kokaina

Foto: Crnogorska policija
Foto: Crnogorska policija
Foto: Crnogorska policija
03.03.2020.
u 17:52
Droga je pronađena na teretnom brodu Arresa čija je konačna destinacija bila Grčka.
Pogledaj originalni članak

Nedavne zaplijene šverca droge iz Latinske Amerike za europsko tržište ispisale su neslavne rekorde, a uhićenja državljana Crne Gore podsjetila su na činjenicu što sve više kriminalaca s područja Balkana završavaju kao glavni akteri crnih kronika diljem svijeta. 

Prošlog tjedna policija je zaplijenila 5,7 tone kokaina. Vrijedan 'ulov' rezultat je višemjesečne policijske akcije crnogorskih, srpskih, nizozemskih i britanskih vlasti.  Droga je pronađena na teretnom brodu Arresa čija je konačna destinacija bila Grčka. 

 

Nedavna zapljena najveća je u povijesti Venezuele, a prije manje od godinu dana u Philadelphiji su uhićena dvojica crnogorskih državljana zbog šverca 20 tona kokaina. Droga je pronađena u sedam kontejnera koji su prenosili vino, povrće, voće i drugu robu namijenjenu Europi, Africi i Aziji, navodi Blic.

Američke vlasti tada su istaknule kako je riječ o povijesnoj zaplijene droge. 

Smatra se kako su pojedine skupine kriminalaca s Balkana sve aktivnije u krijumčarenju droge iz Latinske Amerike. Neke od njih su prema, Europolu, iza čak 30 posto prokrijumčarenog kokaina iz Latinske Amerike za europsko tržište.
 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.