TRAGEDIJA

Crni niz na cestama: Pijani vozač usmrtio branitelja

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Crni niz na cestama: Pijani vozač usmrtio branitelja
11.05.2017.
u 12:44
U samo četiri dana na prometnicama u Vukovarsko-srijemskoj županiji smrtno su stradale tri osobe.
Pogledaj originalni članak

U samo četiri dana na prometnicama u Vukovarsko-srijemskoj županiji smrtno su stradale tri osobe. Poslije nesreće od prošloga petka kada su prilikom pretjecanja kamiona makedonskih registracijskih pločica smrtno stradale dvije spremačice iz vukovarske bolnice prometna nesreća od srijede navečer odnijela je još jedan život.

Prema navodima policije u srijedu navečer, oko 23.10 sati, u Vinkovcima se dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 48-godišnji Vinkovčanin.

Prema neslužbenim informacijama radi se od Darku Rališu, inače ocu dvoje maloljetne djece. Rališ je bio i hrvatski branitelj, a bio je zaposlen u HŽ-u. Iz policije su izvijestili kako se prometna nesreća dogodila na jednom od gradskih križanja kada je prilikom izlaska na cestu svojim vozilom oduzeo prednost drugom osobnom vozilu kojim je upravljao 24-godišnjak iz Vukovara.

Tom prilikom Rališ je preminuo na mjestu dok su 24-godišnjak i dvoje putnika u njegovom vozilu zadobili lakše tjelesne ozljede. Međutim, iz policije su isto tako izvijestili i da je 24-godišnjak tom prilikom bio pod utjecajem alkohola kao i da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom.

Prema službenim podacima PU vukovarsko-srijemske tijekom ove godine, odnosno u četiri mjeseca i deset dana, na prometnicama u županiji smrtno je stradalo čak 8 osoba. Tijekom cijele prošle godine u prometnim nesrećama život je izgubilo 13 osoba.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

OB
ObrenM
14:53 11.05.2017.

Steta svakoga ljudskog zivota,ali pokojni je oduzeo prednost drugom vozilu.

MI
midea
21:10 11.05.2017.

Kakve veze dali je bio branitelj?

BR
branka1958
14:01 11.05.2017.

nije vazno dsl je bio branitelj