MISIJA Čović nije doveden da bi provodio smjene

Čović postavljen da makne Holding s naslovnica

13.08.2008.
u 20:04
Pogledaj originalni članak

Ivo Čović nije doveden u Zagrebački holding da bi smijenio dosadašnje šefove podružnica i članove uprave.

Afera za aferom
Njegova misija je da što prije makne Holding s novinskih naslovnica, tako barem tvrde Večernjakovi dobro upućeni izvori iz vrha SDP-a.

Otkako su pod jednim krovom ujedinjene sve gradske tvrtke, što je bio projekt Slobodana Ljubičića, umjesto ušteda i nižih cijena komunalija, iz Holdinga su neprestano dolazile afere. Od zapošljavanja oporbenih političara, koje su Ljubičić i Bandić na taj način kupovali i ušutkali ih za skupštinskom govornicom, preko neprestanih sumnji u namještanje natječaja, pa sve do preprodaje zemljišta da bi se pokrpale rupe u zagrebačkom proračunu...

 Jamčim da će se odsad u Holdingu zapošljavati samo najbolji na tržištu. Ne isključujem ni oporbene političare, ali samo ako su stručnjaci  poručio je danas Ivo Čović, novi šef Holdinga.
Čović će tako u upravi Holdinga surađivati i s ljudima koji su izrazito bliski bivšem šefu Slobodanu Ljubičiću. Među njima je šefica nabave Lidija Tomić, koja je u Holding došla iz Robnih terminala, podružnice u kojoj je Ljubičić bio direktor prije nego što je osnovan Holding.

Novi šef financija
Među bliskima Ljubičiću je i Ivan Tolić, kojeg je navodno gradonačelnik Bandić predlagao za novog šefa Holdinga. Čović što prije mora pronaći novog šefa financija jer je Dragan Kovačević nedavno otišao iz Holdinga navodno nezadovoljan poslovanjem i zaduženjima te tvrtke.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr