Bitka za Slavoniju

Čobanković: Gospodarska strategija oporbe je smiješna

Foto: Krunoslav Petrić/Pixsell
Čobanković: Gospodarska strategija oporbe je smiješna
25.08.2011.
u 15:50
Bio sam radoznao i htio sam vidjeti što će Kukuriku donijeti, rekao je Čobanković priznajući da je konferencija HDZ-a odgovor na konferenciju za novinare Kukuriku koalicije.
Pogledaj originalni članak

VUKOVAR – Ubrzo poslije konferencije za novinare članova Kukuriku koalicije, odnosno svega sat vremena kasnije, konferenciju za novinare održao je i Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije kojoj je nazočio i predsjednik organizacije Petar Čobanković.

– Bio sam radoznao i htio sam vidjeti što će Kukuriku donijeti – rekao je Čobanković priznajući da je konferencija HDZ-a odgovor na konferenciju za novinare Kukuriku koalicije.

– Uvijek su svi dobrodošli, ali moram reći da ih dugo nismo vidjeli ovdje. Zbog kampanje svi prostori postaju važni, pa i ovaj naš – rekao je Čobanković dodajući da mu gospodarska strategija Kukuriku koalicije djeluje smiješna i neozbiljna, a pogotovo strategija poljoprivrede.

Naveo je da bi projekt termoelektrane na plin u Vukovaru stigao dalje da nije bilo promjene vlasti u Vukovaru, odnosno da vlast u Vukovaru ne obnaša SDP.

– HDZ ima drukčiji odnos prema ovom prostoru pa im mogu samo reći – uzalud vam trud svirači – rekao je Čobanković navodeći da od 30 lokalnih jedinica u Vukovarsko-srijemskoj županiji samo u njih dvije vlast obnaša SDP (Vukovar i Babina Greda), a da je stanje u njima kaotično.

Novinarima se obratio i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić ističući da je broj nezaposlenih smanjen za 1,7 posto te podsjetio da je županija definirala gospodarsku strategiju kao i da su kvalitetno odrađenim privatizacijama nekadašnji gubitaši Vupik i Sladorana Županja pretvoreni u investitore.

– U pet godina ostvareno je u županiji 160 milijuna eura nepovratnih sredstava. Ako žele vidjeti strategiju razvoja, neka je pročitaju na web-stranicama županije – za kraj je rekao Galić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 44

DR
drug
15:59 25.08.2011.

Zivot na kredit bez obzira ko kukurice na vlasti

DU
Deleted user
16:00 25.08.2011.

filip caetano lopez martinez i gonzales zvani čiko dobar prijatelj zagora teneja, uopće nije smiješan

JM
Juraj_MALI
16:35 25.08.2011.

Da nije Čačić opet obećo 200 000 radnih mjesta, ha, ha, ha, ha