Analiza govora

CIA: Tito nije bio jugoslavenskog podrijetla, nego Rus ili Poljak

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
CIA: Tito nije bio jugoslavenskog podrijetla, nego Rus ili Poljak
19.08.2013.
u 13:16
Analitičari CIA-e do ovog su zaključka došli nakon što su napravili fonetsku analizu jezika kojim je govorio Broz
Pogledaj originalni članak

Predsjednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito nije bio jugoslavenskog podrijetla, tvrde to iz CIA-e u dokumentu koji je nedavno objavljen na internetskoj stranici ove američke obavještajne agencije.

Analitičari CIA-e do takvoga su zaključka došli nakon što su napravili fonetsku analizu jezika kojim je govorio Broz. Analiza je rađena na osnovi jednoga govora Tita iz 1977. godine. U dokumentu s kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti navodi se da je Tito govorio hrvatskosrpskim jezikom, koji mu je "navodno" materinji, ali sa "stranim akcentom".

Analitičari CIA-e dali su si dodatnog truda pa su proveli i opsežnu analizu jezika koji bi Brozu mogli biti materinji ili bliskiji od hrvatskog i srpskog jezika. Kao moguće jezike spominju ruski i poljski. U opsežnoj analizi eventualnih jezika koji bi Titu stvarno mogli biti materinji ili pak bliskiji od srpskohrvatskog navedeni su ruski i poljski. Upravo zbog toga autori dokumenta smatraju da je logično pretpostaviti da je Tito zapravo bio Rus ili Poljak i da je sigurno da nema jugoslavensko podrijetlo. Titovo nejugoslavensko podrijetlo u CIA-i objašnjavaju i njegovom nepristranošću i "uspjesima" u razrješavanju raznih problema i sukoba etničkih grupa u Jugoslaviji.

 

>> Tito i dalje živi - u obliku živice u Beogradu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.