ukredena slika

Cezanneov \'Dječak u crvenom prsluku\' oštećen nakon krađe

Cezanneov \'Dječak u crvenom prsluku\' oštećen nakon krađe
27.04.2012.
u 15:33
Iz Fondacije Emila Birlea, vlasnika slike, kažu da je rad francuskog impresionista na nekoliko mjesta pokidan, a sve je to nastalo nakon krađe.
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD – Cezanneova slika "Dječak u crvenom prsluku", koja je ukradena iz švicarskog muzeja prije četiri godine i nedavno pronađena u Srbiji i vraćena vlasniku,  oštećena je, no slika se, na sreću, može restaurirati, doznaje Tanjug. Iz Fondacije Emila Birlea, vlasnika slike, kažu da je rad francuskog impresionista na nekoliko mjesta pokidan, a sve je to nastalo nakon krađe. Oštećenja će stručnjaci sanirati iako će za to trebati dosta vremena, ali će "djelo biti vraćeno u prijašnje stanje".

I slike Clauda Moneta, Vincenta van Gogha i Edgara Degasa također su ukradene iz istog muzeja kada i Cezanneovo remek-djelo, vrijedno, prema sudu stručnjaka, i 100 milijuna eura, ali su kasnije sve pronađene i vraćene.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
18:46 27.04.2012.

Cezanneova slika \"Dječak u crvenom prsluku\", koja je ukradena iz švicarskog muzeja prije četiri godine i nedavno pronađena u Srbiji i vraćena vlasniku >>>\\ Samo me cudi da jos nitko od srba na forumu nije ustvrdio da su tu sliku ukrali Aljbanci.

DU
Deleted user
14:31 28.04.2012.

Ama sta se sekiraju, naslikacemo im ako treba jos lepseg i starijeg:))