Deložacija u Splitu:

'Sram me je gdje živim! Ovo je udružena banda!'

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Deložacija u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Deložacija u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Deložacija u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Deložacija u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Deložacija u Splitu
09.12.2013.
u 10:29
Stanari su platili stanove tvrti Incon koja je u stečaju. Nasljednici vlasnika zemljišta traže od kupaca još 200 eura po kvadratu i sudski im prijete izbacivanjem iz plaćenih stanova
Pogledaj originalni članak

Općinski sud u Splitu za danas ujutro u 9 sati zakazao je veliku deložaciju stanara iz 14 stanova u zgradi u splitskoj Ulici Dinka Šimunovića. Danas se kreće s poslovnim prostorima, uglavnom praznima, a potom garažama.

– Sram me je gdje živim! Platio sam 250.000 maraka stan, garažu, drvarnicu. Ovo je udružena banda! – ogorčeno je rekao jedan od stanara po čiju je suprugu stiglo vozilo Hitne pomoći.

Stanari koji bi trebali biti deložirani, kao i svi ostali iz zgrade, stanove u kojima žive uredno su platili tvrtki Incon, investitoru koji je izgradio zgradu, ali nije riješio imovinsko-pravne odnose s obitelji Vatavuk, vlasnikom zemljišta. Incon je u stečaju, a Vatavuk je dobio sudski spor i od kupaca stanova traži da mu na već plaćene stanove još doplate 200 eura po četvornom metru, inače će ih deložirati.

Prije dvije i pol godine, kada je prvi put bila zakazana deložacija, trebali su biti izbačeni stanari iz svih 40 stanova. Do danas se većina nagodila s Vatavukom, odnosno pristala im je platiti dodatnih 200 eura po kvadratu, a ostalo ih je 14 koji su trebali biti deložirani danas. Šest obitelji, suočenih sa surovom opcijom Božića na ulici, nagodilo se tijekom vikenda, osam još nije.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 61

DU
Deleted user
08:47 09.12.2013.

"...stanari kojima sada prijeti deložacija stanove su kupili prije te odluke..."tog ima samo kod nas

Avatar TinaMazze
TinaMazze
09:24 09.12.2013.

Vatavuci su to zemljište prodali u bivšem sistemu i za to obešetećeni ...kasnije tražili povrat i sad love u mutnom u čemu im pomaže hrvatsko krivosuđe!Da sam ja tu kuio stan poručujem Vatavucima da to nebi samo tako prošlo!!!!!!!!

TO
tonkica
09:53 09.12.2013.

Rollo, po pricama...tocno. Na kraju ce ispasti da su te stanove dobili besplatno, po pricama. Ljudi su te stanove kupili posteno, u vrijeme kada je ova drzava dozvolila vrlo neuredno poslovanje gradevinskog sektora.Do prije par godina nisu postojali nekakvi fensy certifikati, niti su banke provjeravale tvrtke, dapace i same su prodavale/davale kredite za stanove bez svih papira (jer su se prodavali tijekom gradnje). Ova delozacija je prestrasna, mislim osobno nemam rijeci jedino mogu izraziti nevjerovatno razocarenje odlukom, sudcem , vlasnikom zemljista koji je poslije jos i ucjenivao stanare (dodatno placanje kvadrature) i jako mi je zao sto splicani se nisu organizirali i stali uz te ljude, zivi zid, protesti, bilo sto da se stvori pritisak javnosti.