Češko predsjedništvo planira sljedeću Međuvladinu konferenciju za 27. ožujka

09.02.2009.
u 12:21
Pogledaj originalni članak

Češko predsjedništvo EU-a kani sazvati sljedeću Međuvladinu konferenciju o pristupu Hrvatske EU 27. ožujka, doznaje Hina iz izvora češkog predsjedništva.

- Kanimo održati pristupnu konferenciju s Hrvatskom 27. ožujka - rekao je izvor, dodavši da bi se konferencija možda mogla održati i prije bude li napretka glede slovenske blokade.

Češka nakon preuzimanja predsjedništva nije zakazala pristupne konferencije sa zemljama koje pregovaraju o članstvu, iako su dosadašnja predsjedništva običavala to činiti unaprijed.

Hrvatska je na prošloj Međuvladinoj konferenciji 19. prosinca otvorila samo jedno poglavlje i zatvorila tri, a osam spremnih poglavlja za otvaranje i još dva za zatvaranje zaustavila je Slovenija.

Povjerenik za proširenje Olli Rehn nedavno je predložio da se viša skupina stručnjaka, predvođena bivšim finskim predsjednikom Marttijem Ahtisaarijem, uključi u rješavanje hrvatsko-slovenskog bilateralnog spora kako bi se omogućio nastavak hrvatskih pristupnih pregovora.

(Hina)

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr