NESLAVNI REKORDI

Češka i Njemačka zabilježile rekordne dnevne poraste novozaraženih

Foto: REUTERS
Koronavirus u Njemačkoj
Foto: REUTERS
Koronavirus u Njemačkoj
15.10.2020.
u 08:03
Po europskim standardima, Njemačka je dosad imala relativno niske stope zaraženih i umrlih, ali proteklih tjedana broj zaraženih je skočio.
Pogledaj originalni članak

Češka i Njemačka zabilježile su u posljednja 24 sata rekordne dnevne poraste broja novozaraženih covidom-19 od početka pandemije, objavljeno je u četvrtak, prenose agencije.

U Češkoj, državi od 10,7 milijuna stanovnika, potvrđeno je novih 9554 slučajeva zaraze, što je daleko najveći dnevni porast, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Češka je jedna od zemalja u kojoj se epidemija koronavirusa najbrže širi. Od prvog zabilježenog slučaja u ožujku, u toj je zemlji potvrđeno 139,290 zaraza, a samo u listopadu potvrđena je gotovo polovica tog broja.

Njemačka je prijavila rekordan dnevni porast od 6638 novozaraženih, s čime je od početka pandemije zaraženo ukupno 341.223 slučaja, podaci su to Instituta Robert Koch (RKI) objavljeni u četvrtak.

Prijašnji njemački dnevni rekord bio je 6294 slučaja zabilježen 28. ožujka, prema podacima RKI-a. Prema podacima u četvrtak broj umrlih porastao je za 33 na ukupno 9710.

Po europskim standardima, Njemačka je dosad imala relativno niske stope zaraženih i umrlih, ali proteklih tjedana broj zaraženih je skočio. Stoga je kancelarka Angela Merkel upozorila da bi, nastavi li se trenutni trend, moglo biti 19.200 zaraženih dnevno. 

VIDEO: Testiranje građana na koronavirus

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.