Zadovoljna i uprava i sindikat

Cemex radnicima povećao plaće, podigao bonus, a dobit će i poklon bon pred Uskrs

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Cemex radnicima povećao plaće, podigao bonus, a dobit će i poklon bon pred Uskrs
04.04.2019.
u 12:55
Neoporezivi dio osnovice za obračun godišnjeg bonusa povećao se za 30% u odnosu na lani, a osim godišnjeg bonusa dobit će i regres i božićnicu u ukupnom iznosu od 2 500 kuna.
Pogledaj originalni članak

Zaposlenicima CEMEX-a povećat će se plaće u prosjeku za 4% po zaposleniku, a povećanje će se primjenjivati na plaći za ožujak. U skladu s Kolektivnim ugovorom između poslodavca i sindikata dogovoreno je povećanje plaća te povećanje osnovice godišnjeg bonusa za 500 radnika CEMEX-a.

Neoporezivi iznos osnovice za obračun godišnjeg bonusa povećava se za 30% u odnosu na prošlogodišnju isplatu. CEMEX radnicima osim godišnjeg bonusa isplaćuje i regres i božićnicu u ukupnom iznosu od 2.500 kuna, a u travnju će dobiti i poklon bon u vrijednosti od 300 kn.

- Unatoč svim tržišnim izazovima s kojima se nosimo tijekom proteklog desetljeća, želimo ostati prepoznatljivi kao poželjan, kvalitetan i stabilan poslodavac. S našim sindikatom imamo tradicionalno kvalitetan dijalog pa smo tako i ovaj put uspjeli brzo dogovoriti nove uvjete. Mogućnosti povećanja plaća i bonusa naravno, ovise o tome koliko smo poslovno uspješni, ali smo isto tako svjesni da je naš poslovni uspjeh rezultat zajedničkih napora svakog pojedinca. Bonusi i povišice su priznanje našim radnicima za njihovo vrijedno zalaganje i lojalnost kompaniji, ali i podstreh za još veći trud i doprinos u budućnosti - rekla je Mirela Kotarac, direktorica ljudskih resursa CEMEX Hrvatske.

- CEMEX je veliki poslodavac u ovom kraju i očekuje se da predvodi u uvjetima koje pruža svojim radnicima. Postignuti dogovor nastavak je prošlogodišnjih pregovora oko povećanja plaća i beneficija, sukladno mogućnostima i rezultatima poslovanja tvrtke te potvrda suradnje socijalnih partnera i brige o zadovoljstvu zaposlenika – rekao je Mladen Radić, predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijacementa.

U Omišlju svečano otvoreni novi pogoni JANAF-a

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.