čavoglave idu u knin

Thompson: Želimo da se za 20. godišnjicu obnovi zajedništvo!

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
čavoglave thompson
Foto: Tino Jurić/Pixsell
čavoglave (1)
22.06.2015.
u 19:21
Proslavu Oluje iz Čavoglava ove godine odlučili preseliti u Knin
Pogledaj originalni članak

Politika se napokon prije mjesec dana i dogovorila kako će izgledati jubilarna, 20. obljetnica Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te su premijer Zoran Milanović i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović postigli kompromis da vojni mimohod bude 4. kolovoza u Zagrebu, a proslava Oluje 5. kolovoza u Kninu.

No, protokol će ipak izgledati drukčije.

Izazovi vremena

Objava Marka Perkovića Thompsona na Facebooku govori da će se stvari zakomplicirati, a proslava “okrugle” obljetnice ipak temeljiti gotovo u cijelosti na – Kninu. Popularni pjevač, koji već 12. godinu zaredom u rodnim Čavoglavama organizira, u odnosu na državne politike, “alternativnu” proslavu Oluje, na kojoj se okupe deseci tisuća ljudi baš na 5. kolovoza, odaslao je poziv da se ove godine umjesto u Čavoglavama, okupe u Kninu!

U pozivu koji potpisuje u ime Odbora, fra Ilija Mikulić kaže: “Zahvalni Bogu na daru slobode, braniteljima na žrtvi u ostvarenju tisućljetnog sna neovisne države Hrvatske, a prigodom 20. obljetnice proslave akcije Oluja te duboko promišljajući izazove vremena, Odbor za proslavu Dana pobjede – Čavoglave poziva sve prijatelje, posjetitelje, ljude dobre volje da se ove godine okupimo u zajedništvu i radosti u kraljevskom gradu Kninu. Svojim dolaskom budimo svjedoci zahvalnosti i snage u očuvanju spomena na Dane ponosa i slave”.Nakon ovog poziva, može se pretpostaviti da će proslava u Kninu značajno zasjeniti vojni mimohod u Zagrebu, koji je u kuloarima protumačen kao pokušaj aktualne vlasti da smanji redovito iskazivan pritisak kojim su Milanović i bivši predsjednik Ivo Josipović bili izloženi u Kninu (zvižduci). Nakon kompromisa, premda nezadovoljni, i u HDZ-u su ga mlako pozdravili zbog potrebe zajedništva, no i dalje su smatrali vojni mimohod tek taktikom Milanovića da zasjeni značaj Knina – svetinje.

Thompsonov potez sigurno će stoga pozdraviti u glavnoj oporbenoj stranci. Kako se svake godine proslavi u Čavoglavama odazove od 50 do 80 tisuća ljudi, očito će 20. obljetnica Oluje u Kninu ovog 5. kolovoza biti “izvanserijski” događaj.

Bit ćemo suorganizatori

– Mi iz Odbora za proslavu Dana pobjede u Čavoglavama odlučili smo ove godine napraviti iznimku i kao suorganizatori sudjelovati u središnjoj proslavi u Kninu, najvećem simbolu Oluje. Time želimo da se za 20. obljetnicu dogodi hrvatsko zajedništvo kao sjećanje na zajedništvo kojim smo pobijedili neprijatelja i ostvarili jednu od najvećih pobjeda u našoj novijoj povijesti – kaže Marko Perković Thompson.

>>Thompsonovu crkvu u Čavoglavama već je obišlo više od milijun vjernika

>>Thompson u trans bacio 100.000 ljudi! Kordić usred koncerta održao govor

 
Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 314

Avatar mili99
mili99
15:48 22.06.2015.

Dani ponosa i slave! Odlicna odluka. Knin je nas ponos!

FO
Fortuna1980
16:17 22.06.2015.

Uff kada cujem ,, za dooooom!!! cujte srbski dobrovoljci bando cetnici,,,,, i to u kninu kada zapjeva 200000 ljudi!!! uf jedva cekam tu atmosferu!!

Avatar mili99
mili99
15:48 22.06.2015.

Hrvatski domoljubi ce okupirati Knin kao i u vrijeme 95-e!