Podrška časopisu

'Časopis je popunio prazninu koja je postojala u našoj historiografiji'

Foto: VL
'Časopis je popunio prazninu koja je postojala u našoj historiografiji'
20.06.2013.
u 21:19
Dr. sc Robert Skenderović izrazio je svoju podršku časopisu, te pozvao Ministarstvo da objavi recenzije na temelju kojih su donijeli odluku
Pogledaj originalni članak

Pismo podrške uredniku magazina Vojna povijest stigla je i od dr.sc. Roberta Skenderovića, koju možete u cijelosti pročitati u nastavku:

Poštovani gospodine Despot, ovim putem želim izraziti iznenađenost zbog napada na časopis Vojna povijest, pogotovo zbog odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta da povuče preporuku korištenja časopisa u nastavi povijesti. Prije svega, časopis Vojna povijest je popunio veliku prazninu koja je postojala u hrvatskoj historiografiji. Hrvatska vojna povijest desetljećima je bila zapostavljana, a Vojna povijest sada to u velikoj mjeri nadoknađuje. Osim toga, vaš javni rad osvjedočio je vašu demokratsku orijentiranost. Vi ste u svim vašim javnim nastupima, u svojim kolumnama i u svojim knjigama uvijek čvrsto osuđivali svaki totalitarizam i svaki zločin. I baš zbog toga ste stekli mnogo neprijatelja.

U nastupu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta posebice me je začudilo to što je njihova odluka donesena na temelju recenzija koje su ostale nepoznate hrvatskoj javnosti. Smatram da je Ministarstvo dužno objaviti cjelovite recenzije i da bi bilo dobro da se sami recenzenti predstave javnosti. Tako bi se mogli suočiti s mišljenjima drugih hrvatskih stručnjaka za Drugi svjetski rat i u akademskoj raspravi pokazati koliko su njihovi stavovi utemeljeni.

>>\'Temeljem forme osuđen je cijeli sadržaj\'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.