Dobra odluka

Čak stotinu mladih prijavilo se za volontiranje

Foto: Ivica Beti/VLM cakovec@vecernji.net
Čak stotinu mladih prijavilo se za volontiranje
28.12.2011.
u 21:51
– Prikupljeno je 55 prijavnica, a odaziv i volja mladih za volontiranje ugodno su nas iznenadili. U sklopu akcije skupljeno je i 107 kuna dobrovoljnih priloga, a iznos je predan predsjednici učeničkog vijeća – kaže Filipa Blažon
Pogledaj originalni članak

Koju novogodišnju odluku donijeti? Štedjeti za put po Europi, smršavjeti, skupiti još najmanje 100 prijatelja na Facebooku? Stotinjak mladih iz Međimurske županije odlučilo je da će 2012. godine sudjelovati u volonterskim akcijama! Priliku će dobiti već u siječnju i veljači.

Volonteri čakovečke udruge Zora i provoditelji inicijative "Dobro biram – volontiram" održali su u Gimnaziji drugu javnu akciju kojom su informirali mlade o volonterstvu i pozivali ih da se prijave za neku od budućih volonterskih akcija. Odjeveno u crvene majice s logotipom inicijative "Dobro biram – volontiram", 11 volontera podijelilo je tristotinjak bedževa i džepnih kalendara te letaka koji su ujedno i prijavnice za tri organizirane volonterske akcije planirane za siječanj i veljaču.

– Prikupljeno je 55 prijavnica, a odaziv i volja mladih za volontiranje ugodno su nas iznenadili. U sklopu akcije skupljeno je i 107 kuna dobrovoljnih priloga, a iznos je predan predsjednici učeničkog vijeća – kaže Filipa Blažon iz Zore.

Cilj je podizanje svijesti javnosti o vrijednostima volonterskog rada kroz javnu kampanju i informiranje mladih. Dosad ih se već stotinjak prijavilo za akcije volontiranja u azilu udruge za zaštitu životinja Prijatelji, Caritasovu dječjem domu i na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec. Mladi između 15 i 30 godina dobit će više informacija o volontiranju u radionici "Menadžment volontera".

– Želimo im pružiti šansu da kroz ovu inicijativu upoznaju i razviju svoje sposobnosti, povećaju izglede za zapošljavanje, svladaju komunikacijske vještine i razbiju predrasude. Osim toga, u skladu s pozitivnim novogodišnjim odlukama, imaju priliku pomoći onima kojima je to najpotrebnije – ističe F. Blažon. Akcija je financirana iz europskog programa "Mladi na djelu".

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.