Foto: Davor Javorovic/PIXSELL Čak 15 bombi pronašli kdo jezera Puškaš u Baranji

Čak 15 bombi pronašli kdo jezera Puškaš u Baranji

11. 09. 2018. u 11:02 2
Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji - apelira policija.

Ručnu bombu pronašao je u ponedjeljak popodne građanin kod jezera Puškaš u Baranji, no bio je to samo početak nevjerojatnog i opasnog otkrića. Mještanin je, naime, alarmirao policiju, no kada je ona došla na teren, imala je što i vidjeti.

Impresivan arsenal Kod Siska policija zaplijenila velike količine oružja, 65-godišnjak ga čuvao još od rata

- Pregledom mjesta pronalaska policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu pronašao je ukupno 15 bombi - izvijestila je PU osječko-baranjska.

Gotovo da nema dana da osječko-baranjska policija ne izlazi na teren zbog dojave o odbačenom oružju i eksplozivnim napravama. Posljedice su to rata i, u prvom redu, neodgovornog ponašanja građana. Ranije toga dana, kada je intervenirala na Puškašu, dojavljeno joj je i kako je kod mjesta Cerovac nedaleko od Valpova djelatnik jedne tvrtke pronašao ručnu bombu.

- Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji - apelira policija.

ZARADA U MILIJUNIMA EURA VIDEO Oružja kao perspektivan biznis: Pogledajte koja se proizvode u Hrvatskoj

Mole građane i da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da nazovu broj 192 ili najbližu policijsku postaju. 

- Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 - poručuju.

Pogledajte video: Oružja koja se proizvode u Hrvatskoj

100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna
pogledajte na vecernji.hr
  • 15:25 11. rujna 2018.

    tako je to na balkanu....

  • 11:34 11. rujna 2018.

    Baš razmišljam:Tko je to mogao ostaviti?

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".