Na slobodi

Čagalj pronađen u Valbandonu nakon deset dana vraćen u prirodu

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
25.03.2020.
u 17:44
Poštujući Zakon o zaštiti životinja, koji kaže da se divlja životinja vraća u prirodno stanište ako je to moguće, čagalj je vraćen u šumu
Pogledaj originalni članak

Čagalj pronađen u Valbandonu vraćen je u prirodu nakon 10 dana provedenih u skloništu Veterinarske stanice Pula.

– Nakon desetodnevnog promatranja čagalj je vraćen u prirodno stanište, sukladno članku 49. st. 1. Zakona o zaštiti životinja – odgovaraju na naš upit iz Državnog inspektorata RH.

Iako su povratak u prirodu najavljivali još krajem prošlog tjedna, boravak čaglja u skloništu produljen je do danas. Kako promatranjima nisu uočeni znakovi bolesti, ali ni bjesnoće, veterinarska inspekcija postupila je prema članku zakona koji govori o zaštiti divljih životinja pronađenih izvan prirodnog staništa. A upravo to dogodilo se čaglju, koji je pronađen u naseljenom mjestu, pred vratima jedne zgrade. Kako je tu stigao nitko nije vidio, a ne zna se ni zašto je zaštitu potražio u naseljenom mjestu.

Foto: Privatni album

Poštujući Zakon, koji u navedenom članku kaže da se divlja životinja pronađena izvan prirodnog staništa smješta se u sklonište, koje osigurava njezino vraćanje u prirodno stanište ako je to moguće, čagalj je danas pušten.

Povratku čaglja u prirodno stanište nazočila je i veterinarska inspekcija, a ustupili su nam i fotografije puštanja životinje u prirodu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.