TEŠKE OKOLNOSTI

Jedini grad u Hrvatskoj bez trgovine: 'Tko nema nikoga teško je moliti, a moraš ići autom 5-10 km'

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Jedini grad u Hrvatskoj bez trgovine: 'Tko nema nikoga teško je moliti, a moraš ići autom 5-10 km'
15.11.2021.
u 10:46
Stanovnicima je život postao znatno teži kad je 10. rujna izbio požar u skladištu trgovine.
Pogledaj originalni članak

Jedina trgovina u Čabru dijelom je izgorjela u rujnu ove godine i od tada se građani i njihov gradonačelnik Antonio Dražović bore za nekakvo rješenje. Trenutačno su prisiljeni putovati kilometrima po osnovne namirnice.

– Ovdje je većina starije populacije, onaj tko ima auto i nekoga mlađega da mu nabavlja stvari, taj je u redu, a tko nema nikoga, tome je teško, ustvari teško je moliti. Tvornica je bilo, svega je bilo, zaposlenih ljudi. Mravinjak. Kino smo imali. Svašta smo imali, sad nemamo ništa – ispričala je za RTL Anđelka Turk iz Čabra.

Stanovnicima je život postao znatno teži kad je 10. rujna izbio požar u skladištu trgovine. Njima svakodnevno dolazi kombi s namirnicama, međutim stanovnici ističu kako to nije dovoljno te da je znatno skuplje. 

– Moraš ići autom jedno pet, deset kilometara, i onda kupiš i više no što treba i ono što ne treba – kaže Davor Žakić. 

Uspavani grad pokušava oživjeti gradonačelnik Antonio Dražović kojemu je uspjelo postići da se trgovina opet otvori, no to će biti tek za mjesec dana. 

– To uključuje i administrativnu proceduru. Treba doći statičar, treba napraviti procjenu štete, tu su osiguravajuća društva, tako da postoji razuman rok u kojem se očekuje da će to potrajati – kazao je Dražović.

VIDEO: Apsurdna pravila: Od sutra uhićenik može na sud bez potvrde ili testa, ali policajac ne može


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar SileZla
SileZla
11:08 15.11.2021.

U čudnoj zemlji Hrvatskoj sve je moguće pa i da se Gradom zove naselje koje nema trgovine. Vjerojatno postoje različita tumačenja što znači pojam, imenica Grad. Za mene je Grad naselje u kojem se svi međusobno ne poznaju, koji ima semafor, kino i kazalište. Međutim, u paralelnoj stvarnosti u kojoj živimo titulu Grad su dobila oveća sela u kojima živi Građana koliko ih živi u nekom neboderu u Londonu, Berlinu, Rimu. I onda se čudom čudimo kako jedan Grad nema trgovinu.

VR
Vrac666
17:11 15.11.2021.

Nek se mole, dat će Bog

DU
Deleted user
10:59 15.11.2021.

Zaključak: To mjesto ima nesposobno čelništvo.