Privlačan posao

Buduća zapisničarka radit će i ispomagati gdje god je potrebno

Foto: Sergej Novosel/VLM
Buduća zapisničarka radit će i ispomagati gdje god je potrebno
08.06.2010.
u 19:10
Devet žena natječe se za administrativni posao, ali će morati raditi i druge poslove jer ustanovi nedostaje još osoblja.
Pogledaj originalni članak

Dugotrajno pisanje molbi za posao isplatit će se uskoro jednoj od devet žena koje se natječu za posao na Općinskom sudu u Križevcima. Sud, naime, traži administrativnog referenta - sudskog zapisničara, a budući da je opseg poslova na tom mjestu zahtjevan (traži i sposobnosti brzog pisanja za sve sudske potrebe, obradu i evidentiranje spisa...), interes 13 ljudi, četiri otpalo zbog manjka uvjeta, doista je velik. Za prijam u državnu službu aplicirale su samo žene, upravne, ekonomske, birotehničke struke, i s iskustvom.

- Uopće nemamo muškaraca na sudu - otkriva predsjednica suda Mirjana Nemec, navodeći da u toj ustanovi radi 11 zapisničarki, ali ne bave se samo time.

- Sedam ih radi sa sucima, jedna je na Zemljišno-knjižnom odjelu, a preostale rade i ostale poslove, nažalost, pomažu tamo gdje treba - kaže predsjednica, po čemu se zaključuje da sudu nedostaje pomoćnog osoblja. Novu referenticu, koju se može nazvati i daktilografkinjom, valja tražiti među pet Križevčanki te po jednom ženom iz Bjelovara, Koprivnice, Rasinje i Vrbovca. Sve su spremne znanje podvrgnuti i testiranju 18. lipnja jer moraju naučiti i osnove Ustava RH.

- Komisija od tri člana (jedan iz ureda državne uprave, dva sa suda) na osnovi rezultata testa meni predlaže koga da se zaposliti. Bit će na probnom roku šest mjeseci, a u još toliko mora položiti i državni stručni ispit, koji nijedna kandidatkinja nema - kaže M. Nemec. Dodaje da je u poslu privlačna i stalna plaća jer ipak je riječ o državnoj službi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.