Prevencija

Brošura za roditelje “Zaštitite svoje sunce od sunca”

Foto: Goran Stanzl/Večernji list
Brošura za roditelje “Zaštitite svoje sunce od sunca”
10.06.2010.
u 15:25
“Zaštitite svoje sunce od sunca” u izdanju Grada Rijeke svojevrsni je priručnik za roditelje djece osnovnoškolske dobi, čiji je cilj promicati pravilno izlaganje suncu djece te dobi.
Pogledaj originalni članak

Danas predstavljena brošura “Zaštitite svoje sunce od sunca” u izdanju Grada Rijeke svojevrsni je priručnik za roditelje djece osnovnoškolske dobi, čiji je cilj promicati pravilno izlaganje suncu djece te dobi. Razdoblje djetinjstva i adolescencije obično se smatra kritičnim za usvajanje pozitivnih ili negativnih zdravstvenih ponašanja, bilo da je riječ o tjelesnoj aktivnosti, ponašanju u prometu ili pak izlaganju suncu. Kada se usvoje, ona imaju snažan utjecaj na tjelesno i mentalno zdravlje kroz daljnji život.

Grad Rijeka je stoga izradio prvu u nizu edukativnih brošura za roditelje, u čijoj su izradi sudjelovali znanstvenici s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i stručnjaci s Klinike za dermatovenerologiju Kliničkog bolničkog centra u Rijeci. Cilj je da brošuru ove godine dobiju svi roditelji djece od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, pa je tako ovih dana počela i njezina distribucija u riječkim osnovnim školama, koje će pomoći da brošure stignu do roditelja.

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.