Tragična nesreća

Novi detalji: Broj poginulih u Portugalu porastao na 29

Foto: Reuters/PIXSELL
Nesreća autobusa u Portugalu
Foto: Reuters/PIXSELL
Nesreća autobusa u Portugalu
Foto: Reuters/PIXSELL
Nesreća autobusa u Portugalu
Foto: Reuters/PIXSELL
Nesreća autobusa u Portugalu
18.04.2019.
u 07:20
Autobus je vozio skupinu njemačkih turista kad se dogodila nesreća na otoku Madeira istočno od grada Funchala. U autobusu je ukupno bilo 57 ljudi.
Pogledaj originalni članak

Broj poginulih u jučerašnjoj nesreći autobusa u Portugalu porastao je na 29, izvijestile su lokalne vlasti, a ozlijeđeno je 27 ljudi.

Autobus je vozio skupinu njemačkih turista kad se prevrnuo i zaustavio kod kuća na otoku Madeira istočno od grada Funchala. U autobusu je ukupno bilo 57 ljudi.

- Nemam riječi kojima bih opisao što se dogodilo. Ne mogu se suočiti s patnjom tih ljudi - rekao je gradonačelnik Filipe Sousa, piše Telegraph.

Među ozlijeđenima su portugalski vozač i lokalnih turistički vodič.

Foto: Reuters/PIXSELL
Nesreća autobusa u Portugalu

Na mjesto nesreće izašlo je 19 vozila hitne pomoći, a ozlijeđeni su prebačeni u bolnicu u Funchalu.

Portugalski premijer Antonio Costa izrazio je sućut njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, čiji je glasnogovornik Stefen Seibert rekao da su u najdubljoj tuzi zbog onih koji su stradali u nesreći.

- Mislima smo uz ozlijeđene - dodao je.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.